Komentara: 3
Pregleda: 6781

Sve spremno za festival "Omladina"

06.12.2011. u 16:55h
Izvor: RTV Yueco
Sve spremno za festival "Omladina"

Još četiri dana su ostala do početka retrospektivnog koncerta povodom 50 godina festivala Omladina u Subotici. Kako je najavljeno na današnjoj press konferenciji, svi izvođači su potvrdili svoje učešće na tročasovnom koncertu zakazanom za subotu, 10. decembar od 20 časova u Hali sportova. S obziromna planiranu dužinu koncerta, biće predviđeno oko 2.000 mesta za sedenje, a određena količina karata i dalje se može naći u slobodnoj prodaju po ceni od 700 dinara.

Preko 2.000 karata je već prodato za retrospektivni koncert festivala Omladina u Subotici, koji je zakazan za subotu, 10. decembar, a u slobodnoj prodaji ima još par stotina karata. Kapije Hale sportova biće otvorene sat ranije, od 19 časova, dok koncert počinje u 20 sati, a za sedenje je predviđeno oko 2.000 mesta. Planirano je da traje tri sata, a svi najavljeni izvođači, među kojima su Ibrica Jusić, Srđan Marjanović, Zafir Hadžimanov, Maja Odžaklijevska, Kemal Monteno, Generacija 5, Atomsko sklonište i mnogi drugi su potvrdili učešće. Svi oni će nastupati uživo uz pratnju festivalskog orkestra kojim će rukovoditi Gabor Bunford.

Namera organizatora ovogodišnjeg retrospektivnog koncerta jeste da on od sledeće godine preraste u pravi festival “Omladina” koji će se u moru sličnih manifestacija na medijskom nebu Srbije i festivalima u gradu izdvajati po tome što će forsirati nešto, što po rečima organizatora, nedostaje – kompozotore.

Na današnjoj press konferenciji, predsednik Skupštine grada Slavko Parać još jednom je u ime Grada Subotica pružio podršku festivalu Omladina, istakavši da Omladinski festival u Subotici ima istorijski značaj, jer su na tom festivalu svoje prve muzičke korake napravili mnogi autori i izvođači koji su kasnije činili okosnicu jugoslovenske pop i rock scene.

Prvi festival mladih kompozitora i izvođača „Omladina“ (kako je glasio zvanični naziv) održan je davne 1961. godine, a bio je ostvarenje sna dvojice entuzijasta, Josipa Kovača i Aleksandra Jančikina. Njima u čast, pre festivala, u subotu 10. decembra od 12:30 časova ispred Baš kuće biće otkriven spomenik.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 6781
Povezane teme

hala sportova subotica

subotička hala sportova

Grad Subotica

Slavko Parać

festival omladina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.