Komentara: 7
Pregleda: 5209

Sve je manje migranata

28.08.2014. u 17:23h
Izvor: RTV Yueco
sasU Okružnom zatvoru u Subotici mesečno odslužuje kaznu do 15 migranata, što je značajno manje u odnosu na prošlu godinu. Prošle godine je bilo smešteno 957 migranata, što je predstavljalo dodatni problem zatvoru po pitanju smeštaja i ishrane. Okružni zatvor u Subotici u sistemu izvršenja krivičnih sankciji nadležan za izrečene kazne Prekršajnih sudova u Subotici i Kanjiži i azilanti uglavnom borave od pet do sedam dana u zatvoru.
Sve je manje migranata

Broj migranata koji Srbiju koriste kao tranzitnu zemlju se iz dana u dan smanjuje. U Okružnom zatvoru u Subotici ističu da više nemaju problem sa njihovim smeštajem, kao prošle godine i da se radi na utvrđivanju razloga za manji broj migranata. Problem je i utvrđivanje njihovog identiteta.

Primetan je i povećan broj tražilaca azila tako da su centri puni i otvaraju se novi.U Centaru za zaštitu i pomoć tražilaca azila kažu da su oni primetili manji broj migranata. Razlog može biti što je pojačan nadzor na granicama naročito Srpsko-Mađarskoj.

Prema podacima Centra u Srbiji trenutno ima oko 10.000 migranata, koji na razne načine pokušavaju da pređu granicu i dođu do zemalja Evropske unije i za njih boljeg života.Ilegalni prelazak granice košta od 2.000 do 4.000 evra po osobi. Kazne za krivično delo krijumčarenja ljudi su od godinu dana do 10 godina zatvora.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 7
Pregleda: 5209

Povezana vest

Povezane teme

migranti

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.