Komentara: 2
Pregleda: 3465

Sve bolji uslovi za sportiste

02.11.2011. u 15:59h
Izvor: SuMedija
Sve bolji uslovi za sportiste

Stonoteniseri Spartaka već desetak dana treniraju u potpuno novom, najmodernijem trenažnom centru uz zemlji, površine 1.000 kvadratnih metara, koji je nadograđen na halu sportova u Dudovoj šumi. To je poslednja u nizu investicija u sportsku infrastrukturu u Subotici, gde je od 2008. godine do danas izgrađeno još 10 multifunkcionalnih terena sa tartan podlogom, velika sportska dvorana u dvorištu Tehničke škole „Ivan Sarić“, a obezbeđene su ili renovirane prostorije za veliki broj klubova.

U lokalnoj samoupravi ističu da je glavni cilj ovakvih projekata dugoročno obezbeđivanje dobrih uslova kako za vrhunske sportiste, tako i za rekreativce.

- Još nam nedostaje zatvoreni bazen, čija će gradnja biti završena do sredine naredne godine, i zatvoreno klizalište, za koje postoji projekat, ali je trenutno problem u novcu. Sportske terene na otvorenom smo ciljano gradili u dvorištima osnovnih i srednjih škola, jer je to baza za buduće vrhunske sportiste, a istovremeno ti tereni su i na usluzi rekreativcima. To su multifunkcionalni tereni za mali fudbal, rukomet, košarku i odbojku. Veliku podršku u svim projektima imamo i od Pokrajinskog sekretara za sport i omladinu, Modesta Dulića, i ministarke sporta Snežane Marković Samardžić – rekao je Nemanja Simović, član Gradskog veća zadužen za sport i omladinu.

On je dodao da su rezultati ovakvih ulaganja u sportsku infrastrukturu već vidljivi.

- Subotica nikada nije imala ovoliko superligaša u ekipnim sportovima, a očekujem da ove godine to urade i rukometaši, odbojkaši i košarkaši Spartaka, čime bi smo zaokružili uspešan period – kaže Simović.

Lokalna samouprava, osim ulaganja u infrastrukturu, dikretno pomaže najbolje trenere i sportiste.

- Svake godine delimo 40 stipendija za najtalentovanije sportiste, a preko 20 trenera je na platnom spisku grada. Na taj način obezbeđujemo ostanak talenata u našem gradu, kao i kvalitetan stručni kadar – rekao je Nemanja Simović.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 5 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3465
Povezane teme

hala sportova

Modest Dulić

bazen u subotici

nemanja simović

stoni tenis

bazen prozivka

zatvoreni bazen u subotici

Snežana Marković Samardžić

stonoteniserski centar

bolji uslovi za sportiste

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.