Komentara: 28
Pregleda: 14263

Svarovski u junu gradi fabriku u Subotici

15.01.2013. u 22:19h
Izvor: Portal "B92"
Ministar finansije Mlađan Dinkić najavio je da će austrijska kompanija "Svarovski” u junu početi izgradnju fabrike u Subotici.
Svarovski u junu gradi fabriku u Subotici

Nakon razgovora sa izvršnim potpredsednikom kompanije “Svarovski” Karlom Vagnerom i direktorom za strateški razvoj za globalne operacije Volfgangom Viflerom u Beču, on je objasnio da su mu sagovornici nagovestili da će izgradnja fabrike biti započeta u junu i da će gradjevinski radovi, kao i unošenje opreme. biti završeno do drugog kvartala 2014.

"U toku narednih godinu dana će biti izgradjena nova fabrika, koja će zaposliti 550 radnika. Ona će biti na 15.000 kvadratnih metara“, rekao je Dinkić dopisniku Tanjuga u Beču.

Srpski ministar je kazao da je jako lepa stvar da tako jedna renomirana kompanija dolazi da investira u Suboticu.

"Sagovornici su mi rekli da će ovo biti samo prva faza, i ako projekat bude uspešan, odnosno i proizvodi budu imali dalje dobru prodju na tržištu, da su spremni da 2015. krenu u dalju fazu“, naglasio je on.

Fabrika Swarovski Subotica

preuzeto sa sajta: www.ptp.rs

Dinkić, koji je danas učestvovao na konferenciji "Juromani“, ocenio je da je najvažnije što će srpske gradjevinske firme graditi fabriku "Svarovski“ u Subotici.

Izvor: Portal "B92"
Postavljeno pre 11 godina i 3 meseca
Komentara: 28
Pregleda: 14263

Povezana vest

Povezane teme

slobodna zona subotica

investicije u Suboticu

fabrika Subotica

svarovski

swarovski

fabrika svarovski

fabrika swarovski

swarovski subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.