Komentara: 35
Pregleda: 20668

"Svarovski" otvara novi pogon u Subotici

27.02.2015. u 15:51h
Izvor: Agencija "Tanjug"
Austrijski koncern "Svarovski" zatvara proizvodne pogone u Kini i Češkoj, dok će novi otvoriti u Subotici, što će, kako je rekao predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež, uticati i na druge velike svetske investitore da našu zemlju stave na svoju listu potencijalnih zemalja za ulaganja.
"Svarovski" otvara novi pogon u Subotici

Predsednik PKS je objasnio da je Svarovski duže vreme tražio lokaciju koja bi bila bliža evropskom tržištu, a Srbija u početku uopšte nije bila na listi potencijalnih lokacija.

"Međutim oni su se obratili našim institucijama, da provere da li su možda pogrešili što Srbiju nisu stavili na listu potencijalnih zemalja. Sada je Srbija izabrana za lokaciju, a do toga se došlo za samo nekoliko meseci, najviše godinu dana", rekao je Čadež novinarima u PKS.

Ovo je, kazao je, veoma važna vest ne samo zato što jedan veliki austrijski proizvođač dolazi u našu zemlju, već i zato što će i drugi veliki svetski investitori ubuduće Srbiju uzimati u razmatranje.

Predstavnik USAID-a u Srbiji Džo Lauter naveo je da je vrlo dobra vest što jedan ovako globalno prepoznatljiv brend seli proizvodnju u Srbiju. On je istakao da se menja percepcija Srbije za strane investitore te da je poslednjih godina u našoj zemlji u velikoj meri promenilo i poslovno okruženje, što je uticalo da Srbija postane konkurentna destinacija.

Austrijski koncern Svarovski saopštio je danas da zatvara svoje proizvodne pogone u Kini i Češkoj i da će proizvodnju koncentrisati na Austriju i Srbiju.

"Nakon sveobuhvatne promene međunarodne strategije proizvodnje, narednih meseci proizvodnja će biti koncentrisana na sedište u Vatensu (Austrija) i novi pogon u Srbiji. Pogoni u Kini i Češkoj će biti zatvoreni, a biće posebno snažno investirano u postrojenje u Vatensu", najavljuje se u kompanijskom saopštenju.

Izvor: Agencija "Tanjug"
Postavljeno pre 9 godina i 1 mesec
Komentara: 35
Pregleda: 20668

Povezane vesti

Povezane teme

privredna zona mali bajmok

svarovski

swarovski

fabrika svarovski

fabrika swarovski

swarovski subotica

industrijska zona mali bajmok

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.