Komentara: 34
Pregleda: 9489

Sutra skraćeni časovi u svim subotičkim školama

21.10.2014. u 18:18h
Izvor: RTV City
Gotovo sve subotičke obrazovne ustanove i kulturne institucije prikuljučiće se sutrašnjem štrajku prosvetnih radnika koji će biti održan u Beogradu. Poštovaće se minimum procesa rada, a časovi će biti skraćeni na 30 minuta. U Savezu samostalnih sindikata Subotice ističu da neće odustati od svojih zahteva, a ukoliko Vlada Srbije ne ispuni njihove zahteve, očekuje se potpuna obustava rada.
Sutra skraćeni časovi u svim subotičkim školama

Dvadeset dve obrazovne, i ustanove kulture u našem gradu priključiće se sutra zakazanom štrajku prosvetnih radnika. Prema rečima Zorice Karanović iz Saveza samostalnih sindikata grada Subotice, obrazovne ustanove poštovaće minumum procesa rada, a neke od njih imaće i svoje predstavnike na protestu u Beogradu.

Prosvetari ne odustaju od svojih zahteva. Nisu saglasni sa smanjenjem plata u prosveti koje su ionako male, a traže i donošenje Zakona o platnim razredima kojim bi se uredile zarade. Pored ovih zahteva, traže i socijalni dijalog, produženje kolektivnog ugovora, kao i uključivanje prosvetnih radnika u izradu Zakona o osnovnom sistemu obrazovanja.

Štrajku prosvetnih radnika priključiće se gotove sve osnovne i srednje škole u Subotici, visokoškolske ustanove, predškolsk ustanove, kao i pojedine ustanove kulture.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 9 godina i 6 meseci
Komentara: 34
Pregleda: 9489

Povezana vest

Povezane teme

štrajk prosvetara

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.