Komentara: 3
Pregleda: 9686

Sutra se objavljuju liste učenika za upis u srednje škole

04.07.2015. u 17:16h
Izvor: Radio Subotica
Prema kalendaru upisa u prvi razred srednje škole u školskoj 2015/2016. godini, sutra će u matičnim osnovnim školama od 8 časova, biti objavljeni zvanični rezultati raspodele učenika po srednjim školama i obrazovnim profilima.
Sutra se objavljuju liste učenika za upis u srednje škole

Takođe sutra do 20 časova, u osnovnim školama biće objavljena i preostala slobodna mesta za upis u drugom krugu. Prvi upisni krug u srednje škole je u ponedeljak i utorak, 6. i 7. jula, od 8 do 15 časova.

U ponedeljak, 6. jula, u osnovnim školama, od 8 do 15 časova je predviđeno popunjavanje liste želja u drugom upisnom krugu. Objavljivanje konačnog rasporeda učenika po školama u drugom upisnom krugu je 9. jula, kada je predviđen i upis učenika u srednje škole u drugom krugu, takođe od 8 do 15 sati

Šta je potrebno za upis?

Za upis u prvi razred srednje škole potrebna dokumenta su prijava za upis, uverenje o položenom završnom ispitu i originalno svedočanstvo o završenom osnovnom obrazovanju. Takođe, potreban je izvod iz matične knjige rođenih koji, kako je u izjavi za Radio Suboticu rekao Gradimir Marković, predsednik Okružne upisne komisije, može biti stariji od šest meseci, kao i lekarsko uverenje o ispunjenosti zdravstvenih uslova, ako su oni propisani za određeni obrazovni profil koji učenik upisuje

Marković naglašava da srednje škole ne mogu da naplaćuju nikakve upisne troškove, a ako se to desi, slučaj treba prijaviti gradskoj prosvetnoj inspekciji. Takozvani "učenički dinar", škole eventualno mogu da prikupljaju od septembra, i to samo na osnovu odluke Saveta roditelja, i na dobrovoljnoj bazi.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 9686
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.