Komentara: 3
Pregleda: 4306

Sutra počinje 22. Memorijal Stevan Ćele Vilotić

02.09.2015. u 14:56h
Izvor: Subotica.com
Na tradicionalnom turniru ove godine učestvuje šest reprezentacija. Pored Srbije tu su Sjedinjene Američke Države, Izrael, Francuska, Crna Gora i Ukrajina. Turnir se igra od četvrtka do ponedeljka kada će biti odigrani mečevi za plasman, a u nedelju će biti dan za odmor kada će gosti našeg grada imati priliku da obiđu Suboticu i Palić. Prvi meč reprezentacija Srbije igra sutra od 17 časova na Gradskom stadionu u Subotici.
Sutra počinje 22. Memorijal Stevan Ćele Vilotić

Turnir "Stevan Ćele Vilotić" za igrače do 19 godina ove godine se organizuje po 22. put i spada među najjače evropske turnire u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Ove godine turnir nastavlja da postoji bez Ivice Kajdočija, idejnog tvorca ovog prestižnog međunarodnog omladinskog turnira. Ivica je preminuo 25. maja ove godine u 69. godini posle kraće bolesti. Bio je dopisnik sportskog lista "Sport", a više od 20 godina izveštavao je o svim događanjima, ne samo iz Subotice, nego i sa cele teritorije severa Bačke.

Na današnjoj konferenciji za novinare pored predstavnika organizacionog tima, lokalne samouprave i tim menadžera reprezentacije Srbije prisustvovala su i dva "orlića" - Ivan Šaponjić i Spartakov prvotimac Miloš Manojlović.

Tim menadžer reprezentacije Igor Gačić prvenstveno se zahvalio Gradu Subotici na domaćinstvu, a zatim i izrazio duboko žaljenje što će nadalje turnir živeti bez njegovog tvorca, zahvalivši se posthumno  Ivici za svo vreme i energiju koji je uložio da ovaj turnir opstane preko dve decenije, a koji je za to vreme promovisao mnoge poznate igrače koji su igrali i igraju danas po vodećim evropskim klubovima.

Centarfor Partizana i reprezentacije Srbije (U19 / U20) Ivan Šaponjić izjavio je da turnir izuzetno jak, ekipe su ozbiljne ali da se nada ponavljanju prošlogodišnjeg rezultata, uz komentar da se ekipa odlično oseća u Subotici, zbog čega se zahvalio na gostoprimstvu.

Sutra počinje 22. Memorijal Stevan Ćele Vilotić

Stipendista Spartaka i uzdanica plavo-belih iz Subotice Miloš Manojlović je takođe ocenio turnir veoma jakim, zahvalio se selektoru na pozivu i izrazio nadu da će sutra u prvom meču za naš tim odigrati dobar meč protiv Amerike i zabeležiti prvu pobedu.

Turnir zajednički organizuju Fudbalski savez Srbije, Grad Subotica i domaćini utakmica u Senti, Vrbasu, Lovćencu i Bačkoj Topoli. Finale se igra u ponedeljak na stadionu FK "Bačka 1901" od 17 časova.

Raspored takmičenja:

Četvrtak (1. kolo)

  • 17,00 Srbija - Sjedinjene Američke Države (Gradski stadion, Subotica)
  • 17,00 Izrael - Crna Gora (Stadion FK "Bačka 1901")

Petak (2. kolo)

  • 17,00 Francuska - Sjedinjene Američke Države (Stadion FK "Senta", Senta)
  • 17,00 Izrael - Ukrajina (Stadion FK "Bačka Topola")

Subota (3. kolo)

  • 17,00 Srbija - Francuska (Stadion FK "Vrbas", Vrbas)
  • 17,00 Crna Gora - Ukrajina (Stadion FK "Lovćenac", Lovćenac)

Ponedeljak (utakmice za plasman)

  • 15,30 - utakmica za peto mesto (Stadion FK "Bačka Topola")
  • 16,30 - utakmica za treće mesto (Gradski stadion, Subotica)
  • 17,00 - finale (Stadion FK "Bačka 1901")

Ulaz na sve mečeve turnira je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Najava 22. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 22. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 22. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 22. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 22. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 22. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 22. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić" Najava 22. Memorijalnog turnira "Stevan Ćele Vilotić"
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 8 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 4306

Povezane vesti

Povezane teme

memorijalni turnir stevan vilotić ćele

ivica kajdoči

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.