Komentara: 8
Pregleda: 5596

SuTeam obezbedio donaciju sportske opreme za četiri osnovne škole u Subotici

01.07.2015. u 16:10h
Izvor: RTV City
Uduženje građana SuTeam zajedno sa Holandskom fondacijom za razvoj sporta obezbedilo je gimnastičarsku opremu za fiskulturne sale četiri osnovne škole u Subotici.
SuTeam obezbedio donaciju sportske opreme za četiri osnovne škole u Subotici

Opremljenost osnovnih škola nije na zavidnom nivou u čega su se lično uverili i članovi SuTeam-a, koji kroz projekte sa Holandskim fondacijama imaju za cilj obezbeđivanje što većeg količine opreme kako bi naši osnovci imali uslove za pravilan fizički razvoj.

Na spisku  obezbeđene opreme koja je pre nepunih mesec dana stigla u Suboticu nalaze se  brojne švedske klupe, švedski sanduci, velike i male strunjače, konji sa hvataljkama, kozlići, odskočne daske i drugo, a donaciju su dobile osnovne škole "Jovan Jovanović Zmaj", "Đuro Salaj", "Ivan Milutinović" i "Žarko Zrenjanin".

Oprema je već podeljena školama, rekao je Srđan Dakić, jedan od osnivača SuTeam-a i profesor fizičkog vaspitanja u Tehičkoj školi u Subotici.

- "Oprema je stigla pre oko mesec dana i podeljena je školama. Pored te četiri osnovne škole opremu je dobilo Udruženje za pomoć osobama s autizmom, Gimnastičko društvo "Partizan" iz Subotice, Fakultet za sport i fizičko vaspitanje u Beogradu i Sokolsko udruženje, Beograd, koje ima više gimnastičkih klubova na području Beograda. Nadam se da ćemo ubuduće naići na veće razumevanje škola i da će one poslati zahteve u nekim našim narednim akcijama. Takođe, očekujemo i da nam Grad izađe u susret i pomogne oko prevoza ove opreme", rekao je Dakić i dodao da bi ovakvim donacijama sve škole mogle upotpuniti svoje potrebe rekvizitima i sportskom opremom.

UG "SuTeam" osnovano je pre 6 godina, članovi ovog udruženja, diplomirani stručnjaci iz oblasti fizičkog vaspitanja su edukovali veliki broj dece kroz sekcije za sport, a trenutno rade sa oko 120 mališana. Pored škole sporta koja je aktivna, rukovodstvo udruženja svojim polaznicima omogućava da nakon završetka školovanja upišu njihovu akademiju u oblasti fudbala i odbojke.

SuTeam trenutno broji oko 120-oro dece, a za pet godina rada prošlo je mnogo više dece, rekao je profesor fizičkog vaspitanja u Osnovnoj školi "Jovan Jovanović Zmaj" i član SuTeam-a Siniša Repija.

"Delovanje SuTeam-a se odvija u dva glavna pravca – jedan je škola sporta, gde radimo s decom predškolske dobi od 3 do 7 godina i to u četiri nivoa škole sporta. Oni najmlađi su nulti stepen a stariji su, prema uzrastu, u prvom, drugom ili trećem stepenu. Drugi pravac delovanja naše organizacije se odnosi na decu koja izađu iz predškolskog uzrasta. Oni tada postaju članovi naše akademije, a mi im nudimo mogućnost da ostanu članovi SuTeam-a i bave se fudbalom ili odbojkom ili ih usmeravamo na neke druge sportove. Mi se bavimo obukom dece, razvijamo ih psihofizički i koristimo situaciju koja danas nije povoljna za našu decu, a to je slabo kretanje i minimalno bavljenje sportom. Deca su najviše pred ekranima, bilo televizijskim ili računarskim. Pokušavamo razviti njihovu opštu motoriku, njihove lične karakteristike, kako bi u svojoj sedmoj godini života bili sposobni pronaći sebe u nekom od sportova i sami se opredeliti. To je jedan zajednički cilj svih nas".

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 9 meseci
Komentara: 8
Pregleda: 5596

Povezana vest

Povezane teme

suteam

donacija

suteam škola sporta

školski sport

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.