Komentara: 37
Pregleda: 11580

Sudije i ranije opraštale siledžijama

20.08.2013. u 11:06h > 11:19
Izvor: Blic
Subotičanina Alekseja Bogovića (18) i njegovog vršnjaka i sugrađanina Valentina Salezu, koji su minulog vikenda, u dva odvojena napada, bili žrtve dvojice maloletnika i ranije su privođeni sudijama za maloletnike Višeg suda u Subotici, ali su uvek bili osuđivani na kazne ispod zakonskog minimuma.
Sudije i ranije opraštale siledžijama

Deca napadači, koji su sada osumnjičeni za gaženja automobilom i prebijanja sugrađana, privođeni su ranije zbog krađa i razbojništava.

U Višem sudu, međutim, juče nisu želeli da daju bilo kakve informacije o procesima koji su se vodili protiv napadača uz obrazloženje da su maloletnici i da se informacije o njima ne mogu iznositi u javnost.

Zahvaljujući opisima koje su dali povređeni mladići napadači su identifikovani i privedeni, jedan je priveden još u subotu, a drugi juče u ranim jutarnjim časovima. Ono što zbog čega su napadnuti mladići ogorčeni je činjenica da su protiv napadača podnete krivične prijave za razbojništvo, iako im je život visio o koncu.

- Kada te neko dva puta pregazi automobilom, to je pokušaj ubistva i sigurno ću podneti privatnu tužbu ukoliko pravosudni organi ne urade svoj posao. Bežao sam od njih, a onda su me pokosili automobilom. Bar 15 metara su me vukli, a kada su prešli preko mene, zaustavili su se i ponovo me pregazili. Zar je to razbojništvo? - pita se Bogović dok pokazuje otiske automobilskih guma na desnoj butini.

Direktor subotičke bolnice dr Goran Bićanin navodi da Bogović, pored brojnih opekotina i rana na telu ima i prelom karlične koristi, dok je kod Saleze ima 10 preloma na desnoj nozi.

Sudije i ranije opraštale siledžijama

Predsednica Skupštinine i gradonačelnik u poseti Valentinu i Alekseju (foto: Biljana Vučković)

Povređene mladiće juče su obišli i gradonačelnik Modest Dulić i predsednica Skupštine grada Marija Kern Šolja. Dulić je izrazio ogorčenje jer se napadači, poznati policiji po sličnim krivičnim delima, slobodno šetaju ulicama i naveo je da će tražiti da se u Subotici zaposli još policajaca jer ih nedostaje 40 odsto.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 10 godina i 7 meseci
Komentara: 37
Pregleda: 11580

Povezane vesti

Povezane teme

Romska zajednica

Goran Bićanin

maloletnička delikvencija

Modest Dulić

opšta bolnica

razbojništvo

marija kern šolja

teška telesna povreda

maloletnici

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.