Komentara: 0
Pregleda: 2558

Sud odbacio tužbu Mlekare Subotica

03.06.2011. u 15:04h
Izvor: RTV Yueco
Sud odbacio tužbu Mlekare Subotica

Upravni sud Srbije saopštio je da je odbacio tužbu Imleka i Mlekare Subotica protiv rešenja Komisije za zaštitu konkurencije kojom su te kompanije novčano kažnjenjene zbog zloupotrebe monopolske pozicije.

U obrazloženju odluke Upravnog suda se navodi da, donošenjem osporenog rešenja Komisije za zaštitu konkurencije, nije povređeno ustavno načelo zabrane retroaktivne primene zakona. Komisija za zaštitu konkurencije, kako je procenio sud, nije u dopunskom postupku utvrđivala da li Imlek i Mlekara Subotica narušavaju konkurenciju, kako su tužioci istakli u tužbi, već u postupku koji je okončan donošenjem odluke o određenju mere zaštite konkurencije, koja je deo prethodnog rešenja, kojim je utvrđena povreda konkurencije.

"Postupak kojim je utvrđena povreda konkurencije, bez izricanja mere zaštite konkurencije, ne čini postupak pravnosnažno okončanim", ocenio je Upravni sud.

Imlek i Subotička mlekara ocenile su da je odluka suda "u potpunosti nezakonita", kao i da će iskoristiti "sva pravna sredstva".

"Smatramo da će se u ovoj, novonastaloj situaciji uključiti i nadležne, međunarodne relevantne institucije i sudovi koji su i obavešteni o čitavom procesu i koji će sada, verujemo, reagovati oko rešavanja ovog pitanja. Naročito imajući u vidu da je ovakva odluka Komisije i suda o izricanju kazne, pored toga što je suprotna našem važećem Ustavu i zakonima, suprotna je i evropskim konvencijama i pravnoj praksi u Evropi“, izjavila je Svetlana Glumac, direktorka korporativnih i regulatornih poslova Danube Foods Group.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 10 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2558
Povezane teme

mlekara subotica

tužba subotičke mlekare

monopol mlekare subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.