Komentara: 4
Pregleda: 3469

Subvencionisane cene komunalnih usluga od naredne godine

30.10.2014. u 16:03h
Izvor: Radio Subotica
Nova odluka Gradske Skupštine o subvencionisanju cena komunalnih usluga primenjivaće se od iduće godine. Tom odlukom definisane su kategorije korisnika ovih prava medju kojima su socijalno ugrožena lica, invalidi i penzioneri.
Subvencionisane cene komunalnih usluga od naredne godine

Do sada su penzioneri stariji od 65 godina sa područja grada besplatno koristili gradski prevoz, dok tu mogućnost nisu imala starija lica iz prigradskih naselja.

Novo rešenje predviđa da besplatan prevoz mogu da koriste svi penzioneri, bez obzira na mesto stanovanja, ali pod uslovom da su im primanja manja od 25 hiljada dinara. Svi ostali penzioneri će, bez obzira na visinu primanja, moći kod Suboticatransa da obezbede popust na mesečnu kartu u iznosu od od 85 odsto za gradski prevoz i 20 odsto popust na linijama prigradskog prevoza.

Nova odluka takodje predviđa da po subvencionisanim cenama komunalne usluge mogu da koriste i učesnici ratnih sukoba 1990–te godine.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 4 meseca
Komentara: 4
Pregleda: 3469

Povezana vest

Povezane teme

subvencije

komunalne usluge

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.