Komentara: 11
Pregleda: 4280

Subvencije za nova radna mesta

02.02.2012. u 16:04h
Izvor: SuMedija
Subvencije za nova radna mesta

Na osnovu Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje, lokalna samouprava će ove godine izdvojiti 11 miliona dinara za subvencionisanje otvaranja novih radnih mesta na teritoriji grada Subotice. Očekuje se da će približno toliki iznos zajedno obezbediti i Pokrajinski sekretarijat za za rad i ravnopravnost polova i Nacionalna služba za zapošljavanje, pa će posao na ovaj način dobiti oko 100 Subotičana.

Po radnom mestu u većini slučajeva biće izdvojeno 130 hiljada dinara, dok je za teže zapošljiva lica obezbeđeno po 150 hiljada dinara.

- Prošle godine smo u ove svrhe izdvojili pet miliona dinara, ali sada je planirano povećanje od 120 odsto, kako bismo još kvalitetnije mogli pristupiti rešavanju problema nezaposlenosti, ali iz razloga što su sredstva koje ove godine izdvajaju pokrajina i republika u ove svrhe manja, jer je Subotica svrstana u red razvijenijih gradova – rekao je Laslo Karai, član Gradskog veća zadužen za oblast privrede.

On je dodao da će od sredstava koje je obezbedio grad, 7,5 miliona dinara biti odvojeno za drirektnu podršku otvaranju novih radnih mesta, dok će se ostatkom novca finansirati javni radovi na teritoriji grada.

- Osim mladih, koji su do sada bili najugroženija grupa kada je nezaposlenost u pitanju, sve je više i osoba koje imaju preko 45 godina, koje su u vreme svetske ekonomske krize ostale bez posla, pa su i one ne listi prioriteta prema novom planu. Prošle godine su na ovaj način posao dobila 54 Subotičanina, a sada će taj broj biti dupliran – naglasio je Karai.

Gradonačelnik Saša Vučinić izrazio je zadovoljstvo što je ova inicijativa prihvaćena, kako kroz glasanje za budžet krajem prošle godine, tako i na sednici Gradskog veća koja je održana u sredu.

- Prošlogodišnji program je uspešno realizovan i dao je očekivane rezultate. Otvaranje novih radnih mesta nam je prioritet i očekujem da ćemo imati i adekvatnu podršku sa republičkog i pokrajinskog nivoa. Ovaj program je namenjen pre svega onim investitorima koji ne ispunjavaju uslove da konkurišu prema republičkoj Agenciji za strana ulaganja i promociju izvoza – zaključio je Vučinić.

Izvor: SuMedija
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 11
Pregleda: 4280
Povezane teme

Saša Vučinić

Nacionalna služba za zapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

subvencije za nova radna mesta

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.