Komentara: 12
Pregleda: 6042

Subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta

10.06.2013. u 15:54h
Izvor: RTV Yueco
Lokalna samouprava i Nacionalna služba za zapošljavanje uputili su javni poziv za dodelu subvencionisanih sredstava poslodavcima sa teritorije grada Subotica.
Subvencije poslodavcima za otvaranje novih radnih mesta

Grad je za ovu namenu izdvojio 10 miliona dinara, dok je Nacionalna služba za zapošljavanje izdvojila 9 miliona i 990 hiljada dinara.  Na ovaj način, prema proceni predstavnika lokalne smaouprave, biće zaposleno preko 110 lica sa liste nezaposlenih Nacionalne službe za zapošljvanje. Javni poziv će biti otvoren od sutra, a da bi poslodavci konkurisali za pomenuta sredstva moraju da ispunjavaju određene uslove koji su propisani od strane Nacionalne službe za zapošljavanje i Grada Subotica.

Svi poslodavci koji žele da otvore nova radna mesta i koji žele da zaposle nezaposlena lica sa liste Nacionalne službe za zapošljavanje, moći će da dobiju subvenciju od 150 hiljada dinara, stim da se ova subvencija povećava za 10 hiljada dinara ukoliko poslodavac otvori novo radno mesto u proizvodnji. Isto tako postoji dodatak na postojeću subvenciju od 20 hiljada dinara ukoliko poslodavac zaposli lice koje pripada marginalizovanim društevnim grupama, kao što su mladi do 30 godina, lica preko 50 godina, žene, osobe sa invaliditetom i Romi.  

Pravo na subvenciju imaju samo poslodavci koji nisu smanjivali broj zaposlenih u periodu od 3 meseca, od podnošenja zahteva za subvenciju, zatim poslodavci nad kojima nije pokrenut stečajni odnosno likvidacioni postupak, poslodavci koji uredno izmiruju i zarade, i porez na zarade i poslodavci koji nisu ostvarili gubitak u poslovanju u prethodnoj godini. Zatim pravo na subvenciju ne mogu da ostvare direktni i indirektni korisnici budžeta, poslodavci koji obavljaju delatnosti u oblasti trgovine, prevoza, menjačnice, poslova vezanih za kockanje, poljoprivrede, šumarstva i ribarstva, kao i oni poslodavci koji nisu izmirili neku od svojih ranijih ugovornih obaveza, kako prema Nacionalnoj službi za zapošljavanje tako i prema Pokrajinskom sekreterijatu za privredu, zapošljavanje i ravnopravnost polova, ali i prema Gradu Subotica.

Javni poziv biće objavljen sutra na sajtu grada Subotica, zatim na sajtu Regionalne privredne komore, na sajtu Udruženja preduzetnika, kao i na oglasnoj tabli Nacionalne službe za zapošljavanje. Javni poziv je otvoren sve dok ima finansijskih sredstava, a najkasnije do kraja oktobra ove godine.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 10 meseci
Komentara: 12
Pregleda: 6042

Povezana vest

Povezane teme

Zlatko Panić

NSZ Subotica

Nacionalna služba za zapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

zapošljavanje

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.