Komentara: 24
Pregleda: 8831

Subotičkom paru ukinuli struju bez dokaza o krađi

31.03.2015. u 23:11h
Izvor: Blic
Snežani i Bori Tanasković je „Elektrodistribucija“ isključila struju, a oni ne mogu da dokažu da je nisu krali.
Subotičkom paru ukinuli struju bez dokaza o krađi

Tanaskovići kažu da su radnici „Elektrodistribucije“ krajem februara došli u kontrolu i dok je jedan rekao da je sve u redu, drugi je tvrdio da nije pa su izdata dva različita zapisnika. U jednom piše da su brojilo i plomba ispravni, u drugom da je plomba oštećena, a Snežana Tanasković kaže da su je radnici „bukvalno naterali da potpiše oba uz uveravanja da će sve biti u redu“.

- Pre 14 godina je „Elektrodistribucija“ postavila brojilo i ni suprug ni ja nismo nikada ništa dirali, a kamoli krali struju. Primaoci smo socijalne pomoći i 80 odsto potrošnje nam plaća država, a za ostatak računa nikada nismo bili dužni. Traže da platimo 33.000 dinara za period od avgusta do kraja februara što je potpuno nelogično jer koristimo samo šporet, frižider i vodu iz bunara koji pokreće hidrofor, a grejemo se na drva. Potrošnja nam je uvek ujednačena i iznosi ukupno do 1.500 dinara, što se može lako utvrditi, a bez struje i vode ne mogu da negujem bolesnog supruga - kaže Snežana.

Mala potrošnja struje
Pre 14 godina je „Elektrodistribucija“ postavila brojilo i ni suprug ni ja nismo nikada ništa dirali, a kamoli krali struju. Potrošnja nam je uvek ujednačena i iznosi ukupno do 1.500 dinara, što se može lako utvrditi, a bez struje i vode ne mogu da negujem bolesnog supruga.

Morali su da se isele iz svoje kuće i sada žive kod ćerke i zeta koji imaju malu decu pa je teško obezbediti uslove za negu bolesnog čoveka. Advokatska kancelarija Miroslava Đ. Matića uputila je pismeni prigovor subotičkoj „Elektrodistribuciji“ i Tanaskovići su lično poslali direktoru pismo, ali ni advokat ni oni nisu dobili odgovor niti su uspeli da zakažu prijem sa rukovodiocima preduzeća.

- Odneli su brojilo, a da nismo dobili mogućnost da ga fotografišemo niti da se konsultujemo sa stručnim licima kako bi se utvrdilo pravo stanje. Zapisnikom je utvrđena ispravnost brojila i plombe i priključka tako da je nemoguće istovremeno ustanoviti i neovlašćenu potrošnju – kaže nesrećna žena.

U pismu „Elektrodistribuciji“ naveli su da zahtevaju da se ispravi greška i da im se što pre, najviše zbog bolesti Snežaninog supruga, vrati brojilo o trošku preduzeća.

- U slučaju da nam ne vrate brojilo obratićemo se direktoru preduzeća u Beogradu, ministru Antiću i premijeru Vučiću. Ako su pogrešili neka priznaju i vrate brojilo ili ćemo na sudu tražiti veštačenje i odštetu za bol, uvrede i poniženje. Jesmo siromašni, ali nećemo dozvoliti da nas nazivaju lopovima – ogorčena je Snežana.

Odgovoriće za nekoliko dana
U subotičkoj „Elektrodistribuciji“ je „Blicu“ rečeno da niko ne može da daje izjave bez odobrenja iz Novog Sada, odnosno da je neophodno pitanja uputiti na mejl adresu, a odgovor možemo očekivati za nekoliko dana.

Izvor: Blic
Postavljeno pre 8 godina i 11 meseci
Komentara: 24
Pregleda: 8831
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.