Komentara: 3
Pregleda: 5536

“Subotičke novine” u novom broju objavljuju

20.09.2012. u 22:02h
38. ovogodišnjem broju “Subotičke novine”, uz pregled zbivanja u prošloj nedelji, donose niz zanimljivih tekstova koje možete poročitati samo u najstarijem vojvođanskom nedeljniku.
“Subotičke novine” u novom broju objavljuju

Ljudi: Kako je mladi subotički student grafičkog dizajna, Aleksandar Topić, osvojio domaću modnu scenu kolekcijom leptir mašni pod nazivom „Da li možeš da podneseš pažnju".

Intervju: Milan Popović, predsednik Samostalnog sindikata u Subotici, za „Subotičke novine" kaže da su radnici “umorni i od nezadovoljstva”, govori o trenutnoj privrednoj situaciji u gradu, urušenim gigantima, pokušaju reindustrijalizacije, apatiji među radnom snagom i sve težem pokretanju radnika da kroz proteste i štrajkove dođu do svojih prava.

Hronika: Zašto je Ružu Vaš, po povratku iz Kanade dočekalo neprijatno iznenađenje ?

“ Komšije sa obe strane su mi po metar ušli u moj posed, valjda misleći da se u kuću u Balzakovoj ulici na broju 13 više nikada niko neće vratiti. Bukvalno su svoje ograde naslonili na našu porodičnu kuću, tako da sada ni ne postoji prostor za kapiju - ogorčena je 66-godišnja Ruža Vaš.

Grad: Bela Duranci, istoričar umetnosti ukazuje na problem i značaj Bagojvara i kažeda je ovaj objekat izazov društvenoj zajednici.

Komunalije: Koliko će Subotičani plaćati daljinsko grejanje ? Većina toplana u Srbiji najavila je poskupljenje grejanja i do 45 odsto, ali u Subotici ovako drastičnog povećanja neće biti. Zavisno od kretanja cene gasa, „Toplana" bi u novembru mogla da zatraži korekciju cena za oko 10 odsto.

Nova karikatura Milenka Kosanovića, novi “Subjektiv” Tomislava Vojnića i još mnogo toga...

Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5536
Povezane teme

Subotičke novine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.