Komentara: 18
Pregleda: 6543
Foto

"Subotička toplana" vrši remont postrojenja

28.04.2016. u 10:11h
Izvor: Subotica.com
Iako je grejna sezona zvanično završena, zbog vremenskih prilika i nižih temperatura JKP „Subotička toplana“ ponovo je pokrenula sistem daljinskog grejanja. Uporedo sa tim, u „Toplana“ je počela remont postrojenja.
"Subotička toplana" vrši remont postrojenja

- Sezona zvanično traje do 15. aprila i kako su temperature tri dana za redom u 21 čas bile iznad 14 stepeni, što je jedan od uslova da se prekine grejanje, mi smo to i uradili. Međutim, u subotu uveče, 23. aprila, mi smo ponovo pokrenuli sistem proizvodnje toplotne energije, jer su to iziskivale vremenske prilike – objašnjava Dervo Ahmetović, direktor „Subotičke toplane“. - Zbog temperaturnih amplituda sada imamo određenih tehničkih problema, ali to naši građani ne osete.

U tehničkom smislu grejna sezona je protekla bez problema i prekida grejanja. Iako su građanima radijatori i dalje topli, u „Toplani“ su počeli da rade remont kotla, trenutno je u toku remont „bloka 2“, postrojenja u pogonima, pregledaju se podstanice...

- To je obavezan i kompleksan posao, koji smo po zakonu dužni da uradimo, kako bi bili spremni za narednu grejnu sezonu – naglašava Ahmetović.

"Subotička toplana" vrši remont postrojenja

Među postrojenjima koja će biti pregledana i remontovana je i „mali“ kotao od 23 megavata, koji prouzrokuje zvuk koji smeta stanovnicima okolnih ulica u MZ „Novi grad“.

- Taj kotao je remontovan prošle godine, pojačana mu je snaga sa 20 na 23 megavata, i on, pri određenoj snazi, proizvodi rezonantni zvuk koji smeta građanima. Taj zvuk je ispod dozvoljenih granica, ali smo svesni da ljudima smeta, te ćemo u dogovoru sa MZ „Novi grad“ u letnjem periodu uraditi remont tog dimnjaka i ugraditi jedan „prigušivač“, koji će amortizovati taj zvuk da ne pravi smetnju građanima – dodaje Ahmetović.

"Subotička toplana" vrši remont postrojenja

Kao i druga gradska preduzeća, i „Subotička toplana“ bila je i procesu racionalizacije javnog sektora, te je prema sistematizaciji morala da otpusti 12 ljudi.

- Kada sam 2014. godine došao na čelo preduzeća u njemu je radilo 88 ljudi, a u momentu kada je donesena odluka o sistematizaciji javnog sektora imali smo 80 zaposlenih. Odlukom grada, napravljena je nova sistematizacija radnih mesta, koja za razliku od prethodne, stare četiri decenije, odgovara savremenim potrebama – objašnjava direktor. - Po njoj smo morali da otpustimo 12 ljudi i to je među našim javnim preduzećima najveći procenat smanjenja broja zaposlenih. Sada imamo 68 radnika i ubedljivo najmanje zaposlenih od svih toplana u Srbiji.

Izvor: Subotica.com
Subotička toplana Subotička toplana Subotička toplana Subotička toplana Subotička toplana Subotička toplana Subotička toplana Subotička toplana
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 7 godina i 11 meseci
Komentara: 18
Pregleda: 6543

Povezane vesti

Povezana zviždaljka

Povezane teme

subotička toplana

toplana subotica

gradska toplana

dervo ahmetović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.