Komentara: 18
Pregleda: 21451

Subotička mlekara dobila novog vlasnika

03.02.2015. u 16:55h
Izvor: Radio Subotica
Najveći investicioni fond specijalizovan za investicije u centralnoj i istočnoj Evropi, "Mid Jurop Partners" potpisao je sporazum o preuzimanju firmi "Denjub Fuds Grupe", u čijem su vlasništvu "Imlek", "Subotička mlekara","Bambi" i "Knjaz Miloš" i druge fabrike u Makedoniji i Republici Srpskoj.
Subotička mlekara dobila novog vlasnika

Finansijski uslovi preuzimanja nisu saopšteni, a zaključivanje preuzimanja se očekuje u prvoj polovini ove godine, nakon ispunjavanja svih uslova kupoprodajnog ugovora. Sedište Mid Jurop Partnersa je u Londonu, a predstavništva su u Budimpešti, Istanbulu i Varšavi.

Cilj ovakvih fondova jeste da kupe perspektivne firme, ulože kapital, modernizuju proizvodnju i preprodaju fabriku. Ovu nameru potvrdili su i predstavnici "Mid Jurop Partnersa".

Protekle nedelje kooperantima "Subotičke mlekare" saopšteno je da se "Subotička mlekara" gasi kao pravni subjekt i pripaja "Imleku". Kako su saopštili farmeri, na sastanku im je rečeno da se ništa bitno neće menjati u njihovom položaju osim što će se preuzeto mleko plaćati jednom, umesto kao do sada dva puta mesečno.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 18
Pregleda: 21451
Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.