Komentara: 0
Pregleda: 1932

Subotička groblja su uređena, kažu u inspekciji

31.10.2011. u 16:15h
Izvor: RTV Yueco
Subotička groblja su uređena, kažu u inspekciji

Javno komunalno preduzeće “Pogrebno” ove godine je uložilo dva miliona dinara za investicije, a isto toliko je uložio i grad za proširenje delatnosti ovog preduzeća. Pogrebno se sada bavi i uslogama prevoza i ceremonijala prilikom sahranjivanja. Renovirane su prostorije preduzeća, rekonstruisana je rashladna komora u Senćanskom groblju, kao i mrtvačnice. Osim toga, ozelenjena su groblja u Bačkim vinogradima i Senćansko groblje.

Na Kerskom groblju je renovirana i adaptirana mrtvačnica. Kako bi olakšali prilaz grobljima izgrađenisu i parkinzi na Senćanskom i Kerskom groblju.

Komunalna policija proteklih dana je opominjala prodavce sveća, kestenja, cveća i slatkiša da ne smeju da prodaju ispred groblja. Grad je izdavao dozvole za zauzimanje površina i prodaju samo za 1. i drugi novembar. Poseban problem predstavljaju azilanti kojih je sve više na Senćanskom groblju.

Subotička groblja su uređena.Komunalna inspekcija kontroliše higijenu na grobljima i kažu da su zadovoljni sa sadašnjim stanjem.

Katolički vernici sutra obeležavaju dan Svih Svetih, praznik posvećen umrlima, kada se po običaju obilaze grobovi rodbine i prijatelja. Mnoge firme su ovaj dan proglasile neradnim. Dan mrtvih, koji nije posvećen samo svetiteljima, obeležava se 2.novembra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 1932
Povezane teme

jkp pogrebno

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.