Komentara: 15
Pregleda: 9771

Subotičanka pobedila u trci za Časni krst na Tisi

20.01.2015. u 13:44h
Izvor: Subotica.com
Teodora Pavković (18), maturantkinja subotičke Gimnazije „Svetozar Marković“ pobedila je juče u Bogojavljenskoj trci za Časni krst, održanoj na Tisi kod naselja Sanad, između Kikinde i Novog Kneževca.
Subotičanka pobedila u trci za Časni krst na Tisi

Iako se profesionalno ne bavi plivanjem, Teodora je hrabro odlučila da bude prva devojka koja će učestvovati u ovoj trci. Nije očekivala da će biti i prva koja će pobediti i to u konkurenciji sa 25 snažnih momaka.

- Tata, inače instruktor ronjenja, mi je to predložio i ja sam odmah prihvatila jer volim izazove. I brat je želeo da učestvuje, ali kako je maloletan, bodrio me je od kuće. Mama se, naravno, protivila i kritikovala, bojala se da se ne prehladim u hladnoj vodi – priča Teodora prepuna utisaka. - Pre takmičenja išla sam četiri puta na bazen, kako bih bila spremna za trku.

Subotičanka pobedila u trci za Časni krst na Tisi

I u odeljenju su je ispratili podeljenih mišljenja, ali sa željom da iz trke izađe što bolje plasirana.

- Nisam očekivala pobedu, želela sam samo da učestvujem, da pokažem da i devojke mogu da naprave isti podvig kao i momci – nastavlja odvažna devojka. - Nisam imala tremu, a ni strah. Kako sam bila jedina devojka, momci su se pokazali kao pravi kavaljeri i pustili me da skočim prva u vodu. Od tada kao da se sve izdešavalo u jednom trenu. Voda mi nije bila hladna,iako je bila samo jedan stepen iznad nule, a dužina od 33 metra kao da je bila mnogo kraća. Stigla sam do krsta i samo čula povike da odmah izlazim napolje.

Subotičanka pobedila u trci za Časni krst na Tisi

Na obali Tise dočekali su je burni aplauzi. Mnogi su u neverici posmatrali kako jedna devojka iz vode izlazi sa velikim krstom.

 - Svi su bili oduševljeni, čestitali su mi i momci koji su učestvovali i dogovorili smo se da dogodine ne smeju da me puste prvu, već ulazim u vodu sa njima – naglašava Teodora. - Zaista je sjajan, neopisiv osećaj i nadam se da će dogodine u trci učestvovati mnogo više devojaka.

Teodora je skroz odlična učenica subotičke Gimnazije i član Upravnog odbora Unije srednjoškolaca Srbije. Od jedanaeste godine se bavi ronjenjem, sada je ronilac „prve zvezde“, a već nekoliko godina volontira u brojnim udruženjima koja okupljaju mlade. Po završetku srednje škole planira da upiše Fakultet političkih nauka, odsek za međunarodne odnose.

Subotičanka pobedila u trci za Časni krst na Tisi

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 15
Pregleda: 9771

Povezana vest

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.