Komentara: 53
Pregleda: 8315

Subotica... vozi u rikverc

12.11.2012. u 15:21h
Izvor: RTV City
Godinu dana skoro traje pre i post izborno gubljenje vremena u Subotici.
Subotica... vozi u rikverc

Prvo se valjalo pripremiti za izbornu utakmicu, životno bitnu za političare našeg grada. Praksa potvrdjuje da je dobrom delu njih politika životni izbor, a funkcije koje obavljaju u javnim, društvenim i državnim institucijama, ustanovama i preduzećima samo žrtva koju moraju da podnose u uživanju blagodeti profesionalnog bavljenja politikom.

Bilo bi dobro da ne moraju to da rade, sa jedne strane, ali je dobro sa druge što to rade, jer i to donosi dobre benefite. Bilo kako bilo, post izborno nameštanje u našem gradu još uvek traje. Ako je suditi po migracijama političara iz jednog jata u drugo, koje je počelo, sve su prilike da će potrajati još pola godine.

Neki su odavno počeli pripreme za eventualno, a sve izglednije prekonponovanje vlasti na gradskom nivou. Samo još da se razreši situacija u SVM, da se sačeka epilog unutrašnjih tihih previranja, pa će se sve znati. Hoće li ili neće biti prekonponovanja vlasti. Prekonponovanja – kao da je u pitanju muzika. A političari, profesionalci, odavno su namestili nišane, već postigli dogovore. Grad bruji o tome kako će, ko će i odakle gde preći i ko će činiti novu većinu, koje nikako ne bi moglo biti da i u politici važi matematika, zdrav razum, moralna načela, da se poštuju predizborna obećanja i da delu profesionalnih političara nije nestalo dobrog ljudskog karaktera. Ali u politici je to odavno prošlost na balkanskim prostorima.

Sve bi to moglo da nas se ne tiče i da na sve to kažemo „neka rade šta hoće“. Ali ne može tako, prosto život u Srbiji teče drugačije. Setite se prethodne 4 godine u našem gradu. Preko dve godine je trebalo predhodnoj garnituri da se namesti, spozna stvari, da se nauči kako, i da u zadnjih godinu i po uradi dosta toga za naš grad. Sadašnje garniture bojim se da će svo vreme protrošiti na nameštanje, udovoljavanje koalicionim zahtevima zarad opstanka koalicije sve do nove predizborne trke.

A gde smo mi građani tu, gde je grad?
Odgovor na to pitanje potražili smo od vas, građana. Pitali smo vas kuda trenutno ide Subotica. Evo odgovora: Suma sumarum: 20% Subotičana smatra da grad ide napred, 30% da tapka u mestu a 50% misli da vozi u rikverc. Narod tako vidi. Zanima li to koga...?

Neki od ogovora učesnika u anketi:

  • krenulo je prošle godine, biće bolje, nadamo se...
  • kad bi više bilo Opština kao naša, bilo bi mnogo bolje
  • najbolji grad, ali loše rukovodstvo
  • nema ugostiteljskih lokala, nema gde mladi da izlaze
  • uradilo se mnogo ali narod nikad nije zadovoljan
  • stagnira, ništa se značajno ne dešava
  • trenutno ide nazad, ali promeniće se to - treba biti optimista
  • grad ruševina, centar je upropašten
  • zaposlenje, plate, sve... katastrofa...
Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 5 meseci
Komentara: 53
Pregleda: 8315
Povezane teme

Grad Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.