Komentara: 1
Pregleda: 2185

Subotica obeležila Dan bez automobila

29.09.2014. u 17:47h
Izvor: RTV Yueco
U Subotici je obeležen Dan bez automobila. Naš grad 13-ti put učestvuje u ovoj akciji koja se organizuje u okviru Evropske nedelje mobilnosti. “Dan bez automobila” obeleževa se 22 septembra, ali zbog kiše lokalna samouprava je odlučila da ove godine ga pomeri i uz prigodne aktivnosti da obeleži danas. Mališani iz Predškolske ustanove “Naša radost” imali su priliku da na gradskom trgu kod Sunčanog sata nacrtaju kako oni zamišljaju svoju ulicu bez automobila.
Subotica obeležila Dan bez automobila

U centru grada oko 40-toro mališana crtalo je drveće, cveće, bicikle. Andrej ima šest godina i kaže da je nacrtao kako vozi biciklo, jer na taj način čuva okolinu.

Subotica je jedan od prvih gradova u Srbiji koja se priključila obeležavanju ovog dana. Član Gradskog veća zadužen za obrazovanje kaže da su učenici osnovnoškolskog uzrasta povodom ove manifestacije učestvovali na konkursu na temu: “Naša deca naša Budućnost”.

Koordinator akcije Evropske nedelje mobilnosti objašnjava da je cilj da se iz centra grada izmesti saobraćaj. U ime Radne grupe predložiće gradonačelniku da se Rudić ulica zatvori za saobraćaj.

Po prvi put izostalo je merenje kvaliteta vazduha i nivo buke u centru grada. Akcija je posvećena očuvanju životne sredine i promociji zdravog načina života koji podrazumeva korišćenje sredstava prevoza koja za pogon ne koriste fosilna goriva. „Dan bez automobila“ promoviše i razvoj biciklizma i ostalih nemotorizovanih kretanja u gradskim sredinama, čime se doprinosi razvoju ekoloških uslova života.

Izvor: RTV Yueco
Obeležavanje Dana bez automobila Obeležavanje Dana bez automobila Obeležavanje Dana bez automobila Obeležavanje Dana bez automobila Obeležavanje Dana bez automobila Obeležavanje Dana bez automobila Obeležavanje Dana bez automobila Obeležavanje Dana bez automobila
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 2185
Povezane teme

dan bez automobila

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.