Komentara: 1
Pregleda: 7581

Subotica najuspešnija u izdavanju e-dozvola

11.02.2017. u 14:15h
Izvor: subotica.rs
Grad Subotica dobitnik je specijalnog priznanja za najbolje rezultate u izdavanju elektronskih dozvola među gradskim upravama u Srbiji u 2016. godini, koje dodeljuje Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED).
Subotica najuspešnija u izdavanju e-dozvola

Priznanje je uručeno gradonačelniku Subotice Bogdanu Labanu, na svečanosti u okviru desete godišnje konferencije „Rezultati i pravac reformi 2016/2017“, održanoj juče u Skupština grada Beograda.

Na osnovu preseka stanja učešća rešenih i pozitivno rešenih zahteva u ukupnom broju primljenih zahteva, Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj definisala je kompozitni indikator – Prosečni procenat uspešnosti. Grad Subotica godinu dana nakon uvođenja elektronske objedinjene procedure ima 97 odsto rešenih prijava (u 2016. godini podneto 1.197 zahteva), od kojih je 90 odsto pozitivno rešeno. Vrednost prosečnog procenta uspešnosti za Suboticu je 93,6 odsto.

Subotica najuspešnija u izdavanju e-dozvola

Uz isticanje da je Subotica u 2016. godini bila veoma uspešna kada je reč o izdavanju elektronske građevinske dozvole i unapređenju privrednog ambijenta, gradonačelnik Laban je, tim povodom, izrazio zahvalnost NALED-u i zaposlenima u Gradskoj upravi grada Subotice.

Zahvaljujem se NALED-u što je prepoznao nastojanja subotičke lokalne samouprave da bude što efikasnija u izdavanju elektronske građevinske dozvole. Zahvalio bih se i zaposlenima u našoj Gradskoj upravi koji su uvođenju elektronske objedinjene procedure – kao još jednom novom izazovu – pristupili profesionalno i odgovorno i na taj način doprineli poboljšanju kvaliteta usluge prema svim građanima – istakao je Bogdan Laban.

Subotica najuspešnija u izdavanju e-dozvola

Laban je naglasio da je veoma značajno što su se i druge lokalne samouprave u našoj zemlji – poput Kruševca, Sombora, Šapca i Zrenjanina koji se prema posmatranju NALED-a nalaze u top pet gradova po procentu rešenih i pozitivno rešenih prijava – odgovorno odnosile prema uvođenju elektronske objedinjene procedure, kao veoma važnoj privrednoj reformi koja se sprovodi u Republici Srbiji.

Prilog: Top pet gradova po procentu rešenih i pozitivno rešenih prijava.

Izvor: subotica.rs
Postavljeno pre 7 godina i 2 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 7581
Povezane teme

bogdan laban

priznanje

naled

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.