Komentara: 3
Pregleda: 4099

Subotica i ove godine finansira otvaranje novih radnih mesta

12.03.2014. u 16:21h
Izvor: RTV Yueco
Lokalnim akcionim planom zapošljavanja, subotička lokalna samouprava finansiraće ove godine javne radove i otvaranje novih radnih mesta sa 17 miliona dinara. Očekuje se da će nakon raspisanih konkursa ova sredstva biti povećana, a samim tim biće stvoreni uslovi za zapošljavanje još većeg broja ljudi. Od 2011. godine, kada je počela realizacije ovih mera zapošljavanja, ukupno je zaposleno više od 270 Subotičana.
Subotica i ove godine finansira otvaranje novih radnih mesta

Budžetom grada Subotica za ovu godinu je predviđeno 17 miliona dinara za realizaciju Lokalnog akcionog plana za zapošljavanje. Od toga će 13,5 miliona biti namenjeno javnim radovima, a 3,5 miliona za subvencionisanje novog zapošljavanja. Ova sredstva će biti aplicirana za udruživanje sa republičkim i pokrajinskim, putem konkursa koji su već raspisani ili će biti raspisani. Time će se stvoriti mogućnost za povećanje tih sredstava, kao i ranijih godina. Predsednica lokalnog saveta za zapošljavanje Marija Kern Šolja kaže da će nakon što konačna cifra opredeljenih sredstava bude poznata biti raspisani konkursi. Time će, kao i ranijih godina, po njenom mišljenju, javnim radovima biti obezbeđeno makar kratkotrajno zaposlenje nezaposlenih putem javnih radova, kao i novo zapošljavanje koje je dalo dobre rezultate u prethodnim godinama.

Ako se izuzmu javni radovi, putem subvencionisanja novog zapošljavanja, u toku prethodne tri godine 175 lica je zaposleno na ovaj način kod 85 poslodavaca.

Putem javnih radova ili subvencionisanja novih zapošljavanja u prethodne tri godine, na duži ili kraći period, zaposleno je 272 Subotičana.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 10 godina i 1 mesec
Komentara: 3
Pregleda: 4099

Povezana vest

Povezane teme

zapošljavanje u Subotici

Nacionalna služba za zapošljavanje

subvencije za zapošljavanje

zapošljavanje

sajam zapošljavanja

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.