Komentara: 0
Pregleda: 5037
Foto

Subotica domaćin kvalifikacionog turnira za kadetkinje za Evropsko prvenstvo u fudbalu

14.10.2014. u 13:53h
Izvor: Subotica.com
U-17 selekcija Srbije stigla je juče u Suboticu gde ih očekuje prvi kvalifikacioni turnir za UEFA Evropsko prvenstvo 2014/15. Turnir se igra od 16-22. oktobra u Subotici, a utakmice će se igrati na Gradskom stadionu i stadionu FK "Bačka 1901". Favorit grupe je reprezentacija Irske sa kojom Srbija igra poslednjeg dana turnira.
Subotica domaćin kvalifikacionog turnira za kadetkinje za Evropsko prvenstvo u fudbalu

U grupi 4 će se takmičiti Srbije, Irska, Rumunija i Litvanija. Srbija prvu utakmicu igra u petak, 17. oktobra, na stadionu Bačke protiv selekcije Rumunije. Utakmice se igraju 17., 19. i 22. oktobra paralelno na dva stadiona, Gradskom i već pomenutom terenu FK "Bačka 1901".

Na spisku selektora Gorana Sretenovića se nalaze sledeće igračice iz ŽFK Spartak: Alegra Poljak, Tijana Filipović i Milana Knežević.  U stručnom štabu sa kadetskom selekcijom se nalazi i doktorica ŽFK "Spartak" Milica Damjanović.

- "Znamo šta nas očekuje, prvi je krug, protivnici su nešto lakši, samim time verujem da ćemo bez problema preskočiti ovaj krug i da se nađemo na proleće u drugom krugu. Uslovi u Subotici su zadovoljavajući, ne kao u Kući fudbala u Staroj Pazovi, ali za ovaj rang takmičenja veoma su dobri uslovi . Nadam se da ćemo pokazati koliko smo spremni i da će devojke pokazati raskošni talenat, koji nesumnjivo poseduju." - izjavio je selektor Sretenović.

Subotica domaćin kvalifikacionog turnira za kadetkinje za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Karakterišući današnju kadetsku reprezentaciju kao jednu od najtalentovanijih generacija Sretenović je istakao da je to plod dugogodišnjeg napornog rada i velike posvećenosti u razvoju ženskog fudbala, kao i da je primetno da je svaka sledeća generacija talentovanija od prethodne.

Izabranice selektora Sretenovića svoj prvi meč igraju u petak protiv Rumunije.

- "Očekujemo da nam prva utakmica bude najteža, ne razmišljamo o Irskoj koja je glavni favorit, trenutno smo skoncentrisani samo na Rumunke i mislim da ćemo ih uz pomoć sa punih tribina pobediti." - zaključio je Sretenović.

Kadetska reprezentacija (U-17) nije se do sada nikada plasirala na Evropsko prvenstvo, ali današnja generacija vidi baš ovu priliku da se promeni istorija i da naše zasluže plasman među najbolje evropske reprezentacije u ovoj uzrasnoj kategoriji.

Subotica domaćin kvalifikacionog turnira za kadetkinje za Evropsko prvenstvo u fudbalu

"Atmosfera je fantastična, imamo sve uslove za rad, vredno treniramo i očekujemo da prođemo u naredni krug. Vrlo nam je važno da pobedimo u prvoj utakmici protiv Rumunije, a onda verujem da će sve biti lakše." - izjavila je Tijana Đurićek, centralni bek ŽFK "Crvena zvezda" i kapiten kadetske reprezentacije Srbije.

Četiri reprezentacije će trenirati i igrati utakmice na nekoliko stadiona u Subotici i neposrednoj okolini, a biće smeštene u Subotici.

"Subotica se i u ranijem periodu pokazala kao dobar domaćin i kao dobar organizator ovakvih turnira. Ovaj grad ima sve uslove, od smeštajnih kapaciteta pa sve do terena koji su i više nego dobri za ovaj nivo. Želimo da se pokažemo dobar organizator i da pokušamo da osvojimo prvo mesto, ali nećemo biti nezadovoljni ni drugim jer i ta pozicija vodi u drugi krug." - Dušan Gelić, sekretar ženskih reprezentacija Srbije

Subotica domaćin kvalifikacionog turnira za kadetkinje za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Gelić se takođe zahvalio rukovodstvima stadiona u Subotici, Hajdukovu, Paliću, Tavankutu i Čantaviru koji su omogućili reprezentacijama učesnicama kvalifikacionog turnira da se pripremaju i igraju utakmice.

Raspored utakmica

Petak, 17. oktobar:
14,00 - Gradski stadion: R. Irska - Litvanija
14,00 - Stadion FK "Bačka 1901": Srbija - Rumunija

Nedelja, 19. oktobar:
14,00 - Gradski stadion: Litvanija - Srbija
14,00 - Stadion FK "Bačka 1901": R. Irska - Rumunija

Sreda, 22. oktobar:
14,00 - Gradski stadion: Rumunija - Litvanija
14,00 - Stadion FK "Bačka 1901": Srbija - R. Irska

Subotica domaćin kvalifikacionog turnira za kadetkinje za Evropsko prvenstvo u fudbalu

Izvor: Subotica.com
Trening ženske kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Trening ženske kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Trening ženske kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Trening ženske kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Trening ženske kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Trening ženske kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Trening ženske kadetske fudbalske reprezentacije Srbije Trening ženske kadetske fudbalske reprezentacije Srbije
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 5037

Povezana vest

Povezane teme

ženski fudbalski klub spartak

žfk spartak

fudbalski savez srbije

gradski stadion

ženski fudbal

stadion kraj somborske kapije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.