Komentara: 2
Pregleda: 3080

Subotica domaćin 4. Kupa nacija za bokserke (12-16. januar)

08.01.2015. u 10:03h
Izvor: Subotica.com
Subotica će već prvih dana nove godine biti domaćin drugog velikog međunarodnog takmičenja, ovaj put u boksu za devojke i žene u juniorskom i seniorskom uzrastu. U Hali sportova od 12. do 16. januara održava se 4. Kup nacija na kojem će učestvovati preko 180 takmičarki iz celog sveta.
Subotica domaćin 4. Kupa nacija za bokserke (12-16. januar)

Odmah nakon što se završe kvalifikacije za kadetsko prvenstvo Evrope u subotičkoj Hali sportova sportski program u međunarodnoj konkurenciji nastavlja se bokserskim turnirom, tradicionalnim 4. Kupom nacija koji se održava od 12. do 16. januara.

Tehnički organizatori ovog takmičenja za žene (juniorke, mlade devojke i seniorke) su Bokserski savez Vojvodine i Bokserski klub "Spartak", dok je domaćinsku podršku dao grad Subotica.

Na 4. Kupu nacija nastupiće 183 takmičarke iz 21 države sa tri kontinenta, među kojima su 22 takmičarke iz Srbije, ali nažalost nijedna iz Subotice s obzirom da u našem gradu ne postoji ženska takmičarska sekcija, ali ovaj turnir će sigurno biti jedan od promotera u cilju afirmacije ženskog boksa i u Subotici, a koji je u Vojvodini poprilično zastupljen.

Selektor svih ženskih selekcija Bokserskog saveza Srbije je Marko Tubić, trener seniorki je Veroljub Mandžukić, dok će juniorke voditi Pišta Čizmić. Za juniorsku selekciju nastupiće 5 bokserki, za sekciju mlađih devojaka nastupiće 7, dok će u kategoriji seniorki Srbija imati 10 predstavnica. Ubedljivo najbrojnija je reprezentacija Kazahstana koja će nastupiti  sa ukupno 55 takmičarki, a njih će pratiti još 22 člana reprezentacije (selektori, treneri, doktori).

Subotica domaćin 4. Kupa nacija za bokserke (12-16. januar)

Program počinje u ponedeljak, 12. januara, od 11 časova zvaničnim žrebom, prve borbe (eliminacije) počinju u 15 časova, da bi od 17,30 turnir bio zvanično otvoren. Drugog dana turnira nastavljaju se eliminacije od 11 i 15 časova, u sredu u istim terminima će biti održani mečevi četvrtfinala, baš kao i u četvrtak kada će bit održane polufinalne borbe. Finale 4. Kupa nacija biće održano u petak od 12 časova.

Ulaz na sve mečeve je besplatan.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 2
Pregleda: 3080

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

boks

bokserski klub spartak

bokserski savez vojvodine

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.