Komentara: 3
Pregleda: 5003

Subotica dobila Kongresni centar

24.11.2011. u 16:03h
Izvor: RTV Yueco
Subotica dobila Kongresni centar

Kongresni biro Srbije je Suboticu prepoznao kao moguću destinaciju za razvoj kongresnog turizma. Pored Beograda i Novog Sada, potencijal za razvoj kongresnog turizma imaju još Zlatibor i Kopaonik. U Hotelu Galerija održana je prezentacija projekta kongresnog biroa koji su zajednički realizovali Turistička organizacija grada Subotica i Kongresni biro Srbije uz podršku USAID-a. Prezentacija nosi naziv “Meet in Subotica” i hotelijerima i drugim zaposlenima u turizmu su predstavljene brošure sa ponudom Subotice i Palića.

Cilj kongresnog centra u Subotici je da ubedi posetioce da u našem gradu održe svoj svoj skup. Štampane su dve brošure o ponudi Subotice i Palića na srpskom i engleskom jeziku, a u planu je i na mađarskom. Kongresni biro Subotice postoji u okviru Turističke organizacije.

Kongresni biro se bavi poslovima koordinisanja ugostiteljskih objekata i institucija koje organizuju velike kongrese, poseduje bazu podataka velikih kongresa i u mnogome će da olakša rad hotelijerima na uspostavljanju saradnje i komunikaciju.Kongresni biro Srbije osnovan je 2007.godine i tada je Srbije zauzima 69-to do 72 mesta u svetu, a prošle godine 43.

Turistička organizacija grada Subotice prošle godine je pokrenula inicijativu za razvoj konkurentnosti i u saradnji sa Kongresnim biroom Srbije počela da realizuje projekat Uspostavljanja i razvijanja kongresnog sektora u Subotici.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 4 meseca
Komentara: 3
Pregleda: 5003
Povezane teme

palić

Grad Subotica

hotel galleria

kongresni centar Subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.