Komentara: 9
Pregleda: 3743

Subotica bez protestnih skupova advokata

02.10.2014. u 19:22h
Izvor: Radio Subotica
Predsednica subotičke sekcije advokata Advokatske komore Vojvodine Magdolna Sabo Čajkaš saopštila je u Subotici neće biti nikakvih protestnih okupljanja advokata u okviru štrajka koji traje.
Subotica bez protestnih skupova advokata

U utorak 7. oktobra, tačno u podne u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu članovi Advokatske komore Vojvodine će održati pres konferenciju. Subotički advokati će organizovano ići na ovaj skup, saopštila je Magdolna Sabo Čajkaš, predsednica subotičke sekcije Advokatske komore Vojvodine.

Predsednica subotičke sekcije advokata Advokatske komore Vojvodine Magdolna Sabo Čajkaš saopštila je u Subotici neće biti nikakvih protestnih okupljanja advokata u okviru štrajka koji traje. U utorak 7. oktobra, tačno u podne u Srpskom narodnom pozorištu u Novom Sadu članovi Advokatske komore Vojvodine će održati pres konferenciju. Subotički advokati će organizovano ići na ovaj skup, saopštila je Magdolna Sabo Čajkaš, predsednica subotičke sekcije Advokatske komore Vojvodine. 

ŠTRAJK ADVOKATA UTIČE I NA RAD PRIVREDNOG SUDA

Štrajk advokata odražava se i na funkcionisanje Privrednog suda u Subotici. Rasprave se kao i u Višem i Osnovnom sudu ne održavaju i odlažu se na odredjeno vreme jer je u najvećem broju postupaka neophodno prisustvo opunomoćenog advokata. Veoma važan izvor prihoda za sudove su takse koje se naplaćuju po završetku pojedinih postupaka.

U Višem sudu su saopštili da je uticaj štrajka advokata gotovo zanemarljiv s obzirom da se zbog relativno visokog imovinskog cenzusa gradjanske parnice pred višim sudom retko vode, pa ni iznos taksi koje se po osnovu toga naplaćuju nije veliki.

Izvor: Radio Subotica
Postavljeno pre 9 godina i 5 meseci
Komentara: 9
Pregleda: 3743
Povezane teme

advokat

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.