Komentara: 1
Pregleda: 3378

Studenti VTŠ-a u letnjoj školi informatike u Budimpešti

22.07.2014. u 13:08h
Izvor: Subotica.com
Studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija iz Subotice po treći put učestvovali su u letnjoj školi informatike u organizaciji Univerziteta Etves Lorand u Budimpešti. Po okončanju stručnog dela domaćin je za sve učesnike organizovao sportsko takmičenje u kojem je subotička ekipa osvojila treće mesto.
Studenti VTŠ-a u letnjoj školi informatike u Budimpešti

Studenti Robert Bača, Timea Bata, Tamaš Birkas, Peter Berček, Gergelj Der, Tamaš Ficand, Robert Guljaš, Arpad Hodik, Andrea Rafai, David Talpai, i Atila Vekonj su dobili stipendije za ovu letnju školu za studente susednih zemalja koji studije pohađaju na mađarskom jeziku.

Letnja škola održana je od 8. do 13. jula, 2014. godine u Budimpešti.

Ovogodišnja tema bila je „Avantura u mobilnom svetu“ sa inovativnim i stručno korisnim temama. Posle predavanja, koja su se odvijala do kasno popodnevnih časova, organizatori su omogućili studentima raznovrsne programe, uključujući  folklor veče, poseta planetariumu, parlamentu, i šetnja po botaničkom vrtu.

Svečana dodele diploma je održana u svečanoj Sali Pravnog fakulteta ELTE Univerziteta, studenti će moći i novo znanje, kao i tamo stečene bodove da iskoriste u njihovim studijama na VTŠ-u.

Studenti VTŠ-a u letnjoj školi informatike u Budimpešti

Letnja škola se završila sa izletom u Kečkemet i okolnu peščaru gde su domaćini učesnicima organizovali sportskom takmičenje "Pusta-olimpiju", na kojem su studenti Visoke tehničke škole strukovnih studija osvojili treće mesto.

Studenti koji su bili deo ove međunarodne letnje škole zahvalili su se svojoj obrazovnoj instituciji što im je omogućila da u ovom prilikom steknu nova iskustva i upoznaju nove prijatelje, te napominju da im je bila velika čast da predstavljaju VTŠ.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 1
Pregleda: 3378
Povezane teme

visoka tehnička škola

vtš

visoka tehnička škola strukovnih studija

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.