Komentara: 0
Pregleda: 4241

Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu u Subotici

29.03.2014. u 04:17h
Izvor: RTV Yueco
Odeljenje subotičkog Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu spaja sever i jug zemlje i predstavlja značajan faktor u obrazovanju i ekonomiji ovog dela Srbije, ocenjeno je skupu posvećenom radu ovog odeljenja i perspektivama njegovog razvoja. Skupu je prisustvovalo i oko 60 studenata srpske i albanske nacionalnosti iz Bujanovca i okoline, koji borave u višednevnoj poseti matičnom fakultetu.
Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu u Subotici

Melanija Petrović iz Vranja jedna je od 60-oro studenata srpske, albanske i romske nacionalnosti sa odeljenja Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu koja boravi u poseti sedištu fakulteta. Ona je, kao i njene kolege, prenosila svoja iskustva studentima koji nastavu pohađaju u Subotici, a koja pokazuju da njihova nacionalnost ne predstavlja problem u studiranju.

Od 36 predmeta na ovom odeljenju - 14 je na albanskom jeziku. Prema oceni dekana Fakulteta prof. dr Nenada Vunjaka, i pored skepse i odbijanja drugih fakulteta, ovim uspehom povezao sever i jug zemlje, izrazivši očekivanje da će time i sama zemlja krenuti uzlaznom putanjom.

Predsednik Kooridnacionog tela za Preševo, Bujanovac i Medveđu Zoran Stanković smatra da odeljenje u Bujanovcu ima višestruki značaj koji se ogleda u obrazovanju mladih, manjim materijalnim troškovim samog školovanja dece, ali i u uspostavljanju saradnje severa i juga Srbije.

Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu u Subotici

Pomoćnik ministra prosvete Slobodan Stupar podsetio je da je Vlada Srbije, preko ministarstva prosvete inicirala otvaranje ovog odeljenja sa devet miliona dinara, a da se ta cifra u ovoj godini popela na više od 80 miliona dinara.

Predsednik Nacionalng saveta albanske nacionalne manjine Galip Bećiri smatra da je otvaranjem odeljenja Ekonomskog fakulteta Bujanovac postao studentski grad, da je odeljenje dalo dobre rezultate, a da se još bolji očekuju u budućnosti. Predsednik opštine Bujanovac Nagip Arifi, u ime svih građana izrazio je zadovoljstvo radom odeljenja u Bujanovcu.

Odeljenje Ekonomskog fakulteta u Bujanovcu otvoreno je pre tačno 30 meseci. Na odeljenju se sprovode četvorogodišnje studije, u pripremi je i Master, koje pohađa 250 studenata albanske i srpske nacionalnosti, dok je pet studenata romske nacionalnosti. Nastavu izvode profesori sa Ekonomskog fakulteta u Subotici na srpskom jeziku, dok na albanskom nastavu izvode profesori sa Ekonomskog fakulteta u Tetovu iz Makedonije.

Izvor: RTV Yueco
Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu Studenti iz Bujanovca u poseti Ekonomskom fakultetu
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 10 godina i 3 nedelje
Komentara: 0
Pregleda: 4241
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.