Komentara: 1
Pregleda: 11788

Studenti Ekonomskog fakulteta na praksi u Kontinentalu

21.12.2015. u 16:33h
Izvor: RTV Yueco
Studenti Ekonomskog fakulteta u Subotici imaće mogućnost da svoju stručnu praksu obavljaju u jednoj od kompanija nemačkog Kontinentala u Subotici.
Studenti Ekonomskog fakulteta na praksi u Kontinentalu

Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici Akademik prof. dr Nenad Vunjak i generalni direktor kompanije Kontitek fluid Srbija Živko Topalović potpisali su sporazum o saradnji koji osim prakse i ekspertskih predavanja prediviđa i mogućnost da najbolji među studentima, po okončanju školovanja, dobiju zaposlenje u ovoj renomiranoj kompaniji.

Danas potpisani sporazum predstavlja 72-gi u nizu sporazuma potpisanih sa predstavnicima privrednih preduzeća iz zemlje i regiona. Dekan Ekonomskog fakulteta iz Subotice Akademik prof. dr Nenad Vunjak posebno naglašava da, osim prakse tokom leta i ekspertskih predavanja, ovaj sporazum stvara mogućnost i zaposlenja najboljih među odabranim studentima.

Sporazum predstavlja formalizaciju dosadašnje saradnje fakulteta i kompanije i stvara okvir za dalju dublju saradnju na dobrobit i kompanije i fakulteta i samih studenata.

Studenti Ekonomskog fakulteta na praksi u Kontinentalu

Svečnost potpisivanja sporazuma iskorišćena je za susret za predstavnicima privrede i školstva kako bi se rezimirala još jedna poslovna godina, u kojoj je fakultet kako upisao više stotina novih brucoša, promovisao nove diplomirane ekonomiste, tako i otvorio novu zgradu odeljenja u Bujanovcu i novi parking ispred odeljenja u Subotici i Novom Sadu.

Kontitek fluid Srbija je jedna od divizija nemačkog koncerna Kontinental. U Subotici je prisutna već nekoliko godina, zapošljava oko 700 radnika i ima godišnji obim poslovanja od oko 40 miliona evra. Delovi proizvedeni u ovoj fabrici ugrađuju se u neke od najrenomiranijih evropskih automobila.

Nenad Vunjak izabran za člana Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske

Studenti Ekonomskog fakulteta na praksi u Kontinentalu
Dekan Ekonomskog fakulteta u Subotici prof. dr Nenad Vunjak izabran je za inostranog člana Akademije nauka i umetnosti Republike Srpske. Ova oduka je doneta tajnim glasanjem članova ove Akademije na sednici Skupštine Akademije održane 04. decembra ove godine u Banja Luci. Nakon niza uspešno realizovanih projekata u Republici Srpskoj, jednoj od entiteta Bosne i Hercegovine, Vunjak ova izbor vidi kao veliko priznanje, kako za njega lično, tako i za sam fakultet.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 8 godina i 3 meseca
Komentara: 1
Pregleda: 11788
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

nenad vunjak

fabrika continental

contitech subotica

živko topalović

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.