Komentara: 0
Pregleda: 3686

Strožija kontrola na graničnim prelazima

10.05.2011. u 16:59h
Izvor: RTV Yueco
Strožija kontrola na graničnim prelazima

Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova Srbije obavljaju na graničnim prelazima prema Mađarskoj i Hrvatskoj detaljnu kontrolu putnika koji odlaze u zemlje Zapadne Evrope, radi suzbijanja zloupotrebe vizne liberalizacije.

U saopštenju MUP-a Srbije navodi se da je načelnik Uprave granične policije Nenad Banović obišao granični prelaz Horgoš i na licu mesta se uverio da se naložene, pojačane mere kontrole sprovode u potpunosti. Srbija je pre nekoliko dana najavila strožu kontrolu korišćenja bezviznog putovanja građana Srbije u zapadnu Evropu posle upozorenja EU o povećanom prilivu azilanata u zemlje Zapadne Evrope.

Evropska komisija će u junu dati celovit izveštaj o primeni režima bez viza za državljane Zapadnog Balkana, a tada bi mogla biti razmotrena i pravna mogućnost za uvođenje mehanizma za privremenu suspenziju bezviznog režima za pojedine zemlje u slučaju velikih problema.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 11 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3686
Povezane teme

granični prelaz horgoš

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.