Komentara: 13
Pregleda: 21152

Strast i magija stižu u Suboticu

06.12.2016. u 12:46h
Izvor: Subotica.com
Strast i magija stižu u Suboticu

U Suboticu stiže vrhunski koncertni spektakl, koji će prirediti bravurozni Mađarski ciganski simfonijski orkestar "100 violina" iz Budimpešte. Ovaj autentični kulturni proizvod, jedinstven u muzičkoj umetnosti, na maestralan način stvara sinergiju tradicionalne ciganske muzike i najpopularnijih dela najvećih svetskih kompozitora.

Mađarski ciganski simfonijski orkestar „100 violina“, sa pravom nazivaju ponos Mađarske, jer je brojnoj publici širom sveta približio bogato muzičko nasleđe ovog područja. Pre svega, violine i cimbala, karakterističnih za ovu vrstu muzike, koji predvode ovaj živopisni skup virtuoza.

Vrhunski i mnogo puta nagrađivani muzičari, svojim energičnim izvođenjima, proslavili su orkestar na nastupima od Amerike do Japana, stvarajući uvek jedinstven muzički doživljaj koji publiku ostavlja bez daha.

U svom raznovrsnom repertoaru Mađarski ciganski simfonijski orkestar „100 violina“ obuhvatio je najširi muzički opus – od bisera tradicionalne ciganske muzike do najpopularnijih dela najvećih kompozitora klasike (Štrausa,Lista, Bramsa, Bizea...), ovog puta prilagođen novogodišnjim i božićnim praznicima. I vizuelno atraktivni, u nošnjama  i jarkim bojama, virtuozi iz Budimpešte svojim brzim promenama harmonija, stilova i ritmova, svemu što sviraju daju strast i magiju.

Mađarski ciganski simfonijski orkestar nastupiće u petak, 16.decembra 2016. godine u 20 časova u subotičkoj Hali sportova. S obzirom na vrstu programa, sva mesta u Hali sportova biće sedeća, što znači da je broj mesta ograničen. Ulaznica za tribinu staje 800,00 dinara, za parter 900,00 dok je VIP parter po ceni 1.100,00 dinara.

Karte za koncert Mađarskog ciganskog simfonijskog orkestra “100 violina” u Subotici mogu se nabaviti online preko Eventima, a u Subotici u knjižari “Delfi” na Korzou, u Vinoteci “Zvonko Bogdan” u ulici Matije Korvina (pored “Boss-a”) i u kafe restoranu “Borsalino”.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 7 godina i 4 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 21152

Povezana vest

Povezano dešavanje

Povezane teme

koncert subotica

novogodišnji koncert

koncert hala sportova

simfonijski orkestar

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.