Komentara: 14
Pregleda: 4817

Štrajk u Mlekari i dalje traje

16.04.2013. u 15:42h
Izvor: RTV City
I posle tri meseca radnici A.D. „Mlekara“ Subotica i dalje su u štrajku. Pomaka u pregovorima za sada nema, ali po rečima predsednice sindikata radnika preduzeća, Jelene Nimčević zaposleni ostaju istrajni u nameri da spreče sprovođenje sporne Odluke o sistematizaciji radnih mesta. Prekida rada nema, a svoje protivljenje radnici iskazuju okupljanjem u krugu fabrike po završetku radnog vremena.
Štrajk u Mlekari i dalje traje

Da podsetimo, Odlukom se  ukida 25 radnih mesta u sektoru transporta Mlekare,  jedan broj ostaje zaštićen dok se 14 radnika prebacuje u Nacionalnu logistiku. Od prvog maja po osnovu Odluke, radnici počinju sa radom u Nacionalnoj logistici.

Kako je rekla Nimčević, nada poslednja umire, pa se štajkači uzdaju u pozitivan ishod predstojećeg  prijema  kod vicepremiera Aleksandra Vučića, koji su zatražili  pre određenog vremena.

„Pošto smo pre tri nedelje uputili zahtev, očekujemo da nas prime u kabinet gospodina Vučića. Da iznesemo probleme i vidimo da li nam može pomoći ili ne, pa da bar znamo na čemu smo. I dalje traje štrajk upozorenja, okupljamo se svaki dan i ostajemo pri odluci da istrajemo do kraja. Imali smo tih par razgovora koji su vođeni ranije, ali su oni ostali pri svom, i dalje sprovode svoje namere.“ – rekla je predsenica Sindikata A.D. „Mlekara“ Subotica.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 11 godina i 3 dana
Komentara: 14
Pregleda: 4817
Povezane teme

mlekara subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.