Komentara: 3
Pregleda: 5662

Stipendije za učenike grafičke struke

21.05.2015. u 17:27h
Izvor: RTV City
Politehnička škola i Birografika MB potpisali su danas Ugovor o poslovno- tehničkoj saradnji, koji između ostalog podrazumeva i stipendiranje najboljih učenika grafičke struke.
Stipendije za učenike grafičke struke

Od septembra, rad učenika 3. i 4. godine obrazovnih profila tehničar štampe i tehničar dorade, koji se na praktičnoj nastavi budu dodatno zalagali i trudili da usavrše svoje praktično znanje, biće posebno vrednovan. Za sada, govori se o obezbeđenom prevozu i stipendiji od 10. 000 dinara, a pored toga, ukoliko se iskažu, otvara im se mogućnost da nakon završetka školovanja posao u struci pronađu u ovom preduzeću.Učenici politehničke škole više godina obavljaju praksu u Birografici, a kako je rečeno, ovaj potez je veliki iskorak koji bi trebalo da rezultira dobrom i kvalitenom bazom kadrova traženog profila.

Subotica je u deficitu sa zanatskim zanimanjima koja su tražena, što, kako je rečeno ostavlja dugoročne posledice na privredne aktivnosti, a ovo je jedan od načina da se motivišu učenici i usmere u odabiru životnog poziva.

Izvor: RTV City
Postavljeno pre 8 godina i 10 meseci
Komentara: 3
Pregleda: 5662
Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.