Komentara: 2
Pregleda: 3745

Štefanek osvojio bronzu na EP

11.03.2012. u 11:24h
Izvor: Sportski žurnal
Štefanek osvojio bronzu na EP
Suzama je proslavio osvajanje bronzane medalje Davor Štefanek (60 kg). Posle pet sušnih dana, jedan od najboljih srpskih rvača doneo je Srbiji medalju na Evropskom šampionatu u Beogradskoj Areni.

Težak put je imao Davor do ovog rezultata, ali iskusni rvač iz subotice imao je samo jedan cilj – medalja! Pred više od 3.000 gledalaca, Štefanek je u borbi za bronzu savladao Belorusa Maksima Kazarskog u tri veoma teške runde.

– U trećoj borbi protiv Slovaka sam imao pad koncentracije, jer sam mnogo kilograma gubio. Ovo mi je verovatno jedno od poslednjih takmičenja u kategoriji do 60 kilograma i lepo je oprostiti se sa evropskom bronzanom medaljom. Bilo je teško, ali sam verovao da mogu da osvojim medalju i drago mi je što se san ostvario – rekao je Štefanek po osvajanju odličja.

Sreten Damjanović, trener Orlova i nekadanji svetski i evropski šampion, skroman, ali ne kada je reč o svojim rvačima, pohvalio je ali i kudio Štefaneka, jer samo on zna dokle je mogao da dođe, do samog vrha.

– Nije to ono čemu smo se nadali, ali medalja je medalja. Naredne četiri godine su mu olakšane, što je najvažnije. Priželjkivali smo zlato, pogotovo što se oprostio od ove kategorije. Bio je mnogo bolji od Slovaka, dobijao ga je na treninzima, ali eto, ovde nije uspeo. Bitno je da je došao do bronze – srećan je bio Damjanović.

Šetfanek je od starta bio veoma motivisan, uprkos tome bio je obazriv u prvoj rundi protiv Portugalca Manuela Almeide, ali ga je u drugoj potpuno nadmudrio. Narednog protivnika, Švajcarca Patrika Stadelmana, rvač iz Subotice je takođe slomio u dve runde. Iako je bio mnogo agresivniji, iskusni Davor rvao je sasvim dovoljno za pobedu.

Kristijan Gazdag (do 55 kg) poražen je od iskusnog Mađara Petra Modoša u dve runde, a potom je u repesažu izgubio od Bugarina Kostadinova. Dejan Franjković (do 96 kg) izgubio je od Bugarina Kalojana Dinčeva.

Miloš Spasić (do 120 kg) bio je velika nada srpskog tima, međutim nije uspeo da savlada Nemca Boeringera koji ga je iznenadio u prvom rundi. Rvač iz Kragujevca nije uspeo da se vrati u meč posle toga.

Štefanek osvojio bronzu na EP
Štefanek osvojio bronzu na EP
Štefanek osvojio bronzu na EP
Fotografije: RTS
Izvor: Sportski žurnal
Postavljeno pre 12 godina i 1 mesec
Komentara: 2
Pregleda: 3745

Povezana vest

Povezane teme

rvanje

rvanje grčko rimskim stilom

davor štefanek

evropsko prvenstvo u rvanju

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.