Komentara: 13
Pregleda: 5850

Stečaj preti Azotari, Subotičkim novinama, Vinariji Čoka...

02.02.2012. u 15:54h
Izvor: RTV Yueco
Stečaj preti Azotari, Subotičkim novinama, Vinariji Čoka...

Subotičke novine i Azotara ispunile su uslove za pokretanje automatskog stečaja pošto su im računi u neprekidnoj blokadi duže od godinu dana, objavila je Narodna banka Srbije.

Na spisku pravnih lica koja su obustavila plaćanja na dan 31. januar nalazi se 177 preduzeća iz Subotice, među kojima su pored pomenutih i Vetprom, Vinarija Čoka, Lukas iz Crvenog sela, Nobil stars, Freš end frozen, Denver, Bravo-tel i sl. Privredni sud u Subotici dobio je spisak od ukupno 266 ovakvih preduzeća sa teritorije koju pokriva.

Od ove godine sva preduzeća koja su u neprekidnoj blokadi dužoj od godinu dana stiču osnov za pokretanje automatskog stečaja. To podrazumeva da poverioci mogu da otvore stečajni postupak i na taj način pokušaju da dođu do portražćivanja, a ako ne onda će preduzeće biti likvidirano – brisano iz registra.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 2 meseca
Komentara: 13
Pregleda: 5850
Povezane teme

Subotičke novine

stečaj

firme u stečaju

azotara

automatski stečaj

stečaj u subotici

vinarija čoka

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.