Komentara: 7
Pregleda: 5265

Stanogradnja u Subotici stagnira

18.02.2013. u 19:05h
Izvor: RTV Yueco
Stanogradnja u Subotici stagnira, dok se u 2012. godini beleži porast u izgradnji poslovnih objekata, što se može zahvaliti najviše aktivnostima u Privrednoj zoni Mali Bajmok. Gradska služba za građevinarstvo u Subotici izdala je prošle godine između 500 i 550 građevinskih dozvola, što je na nivou ranijih godina, a daleko manje u odnosu na 2006. i 2007. godinu koje su godine građevinske ekspanzije u Subotici. Građevinci u poratsu interesovanja za stanove nalaze tračak nade za pokretanje industrije koja prva dolazi na udar krize.
Stanogradnja u Subotici stagnira

U Subotici je u toku prošle godine izdato je između 350 i 400 građevinskih dozvola koje se odnose na adaptacije, rekonstrukcije i dogradnje, kao i između 150 i 160 građevinskih dozvola koje se odnose na izgradnju novih stambenih, poslovnih i infrastrukturnih objekata. U toj strukturi oko 50 građevinskih dozvola odnosi se na izgradnju individualnih porodičnih stambenih objekata, odnosno kuća, zatim četiri dozvole za višeporodične stambeno - poslovne objekte sa oko 150 stanova i nekoliko poslovnih prostora. Osim toga, za gradnju samostalnih poslovnih objekata izdato je 14 građevinskih dozvola, dok su za gradnju industrijskih objekata izdate četiri dozvole.

Stanogradnja u prošloj godini bila je po rečima građevinaca “jako loša”, a nešto bolja situacija bila je sa izgradnjom industrijskih objekata. Oni ocenjuju da građevinska 2012. godina nije bila ni na 20 procenata u odnosu na pomenute 2006. i 2007. godinu.

Što se infrastrukturnih objekata tiče, izdato je između 70 i 80 dozvola za rekonstrukciju i gradnju puteva, odnosno izgradnju toplovodne, vodovodne i elektromreže. U službi za građevinarstvo napominju da je za izdavanje građevinske dozvole potrebno u proseku pet dana, pod uslovom da je potrebna dokumentacija kompletirana. Međutim, vreme za prikupljanje te dokumentacije je često faktor koji produžava period od početka realizacije ideje do početka izgradnje objekta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 1 mesec
Komentara: 7
Pregleda: 5265
Povezane teme

Grad Subotica

nekretnine

stanovi u subotici

izgradnja zgrada

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.