Komentara: 14
Pregleda: 5472

Stanari nezadovoljni jer radovi dugo traju

07.07.2014. u 17:15h
Izvor: RTV Yueco
Stanari zgrada u dvorištu između ulica Kizur Ištvana i Mihajla Pupina su revoltirani što im je raskopano dvorište i radovi na rekonstrukciji toplovoda dugo traju. Pre dva mesaca su počeli radovi i osim što su iskopani kanali ništa nije urađeno. U Subotičkoj toplani objašnjavaju da se radovi izvode u okviru rekonstrukcije magistralnog toplovoda i da su prilokom izvođenja radova primećeni tehnički problemi, koji su dodatno usporili radove. Reč je o programu "Rehabilitacija sistema daljinskog grejanja u Srbiji – faza IV", a investicija staje 2 miliona evra.
Stanari nezadovoljni jer radovi dugo traju

Stanari nemaju gde da parkiraju automobile, jer je dvorište između zgrada skroz uništeno i raskopano. Zelene površine se koriste kao parkiralište, a gradilište nije dovoljno obezbeđeno tako da su par puta deca upala u kanale koji su iskopani.

U Toplani ocenjuju da je nezadovoljstvo stanara opravdano i da su na toj deonici primećeni problemi, pa se radovi odvijaju sporije. Prvo će biti završena faza koja se odnosi na deonicu od ulice Ante Parčetića i Kizura Ištvana, a onda će se rešiti i problem u dvorištu između ulica Kizura Ištvana i Mihajla Pupina.

Rekonstruisaće se toplovodna mreža na trasi dužine od 11 kilometara. Radovi bi trebalo da se završe do 30.avgusta, a onda Toplana ima još mesec dana da sve narušene površine vrati u prvobitno stanje.

Poboljšanim sistemom daljinskog grejanja u Toplani će biti unapređeni tehnički kapaciteti, smanjenja emisija štetnih gasova i biće efikasnije korišćenje energije.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 8 meseci
Komentara: 14
Pregleda: 5472

Povezana vest

Povezane teme

toplana subotica

toplovod

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.