Komentara: 2
Pregleda: 3506
Foto

Srbija uspešna na startu Balkanskog prvenstva u odbojci

26.08.2015. u 10:34h
Izvor: Subotica.com
Reprezentacija Srbije uspešno je startovala na 14. Balkanskom prvenstvu koje se drugu godinu za redom održava u Subotici. U jučerašnjem meču Srbija je očekivano savladala Moldaviju, ubedljivim rezultatom 3:0, po setovima 25:12, 25:16 i 25:7. Posle odustajanja Albanije Srbija danas ima slobodan dan, a naredni meč igra u četvrtak od 16 časova protiv Rumunije.
Srbija uspešna na startu Balkanskog prvenstva u odbojci

U naredna četiri dana Subotica će biti domaćin Balkanskog prvenstva u odbojci za juniorke. Na turniru nastupa sedam reprezentacija, jedna manje u odnosu na prvobitno najavljen sastav s obzirom da se Albanija nije pojavila na tehničkom sastanku u ponedeljak.

Reprezentacije su podeljene u dve grupe, po dve reprezentacije napreduju u polufinale (prva iz A grupe protiv druge iz B i druga iz A protiv prve iz B grupe).

Juniorke Srbije napravile su siguran korak napred ka odbrani titule Balkanskog šampiona pošto su juče u subotičkoj Hali sportova, za samo 64 minuta igre, lako savladale vršnjakinje iz Moldavije rmaksimalnim rezultatom 3:0. U ostalim mečevima Bugarska je tesno savladala Crnu Goru (3:2), dok je Turska bila ubedljiva protiv Bosne i Hercegovine.

Srbija uspešna na startu Balkanskog prvenstva u odbojci

Danas se igraju mečevi Rumunija - Moldavija (14h), zatim Bosna i Hercegovina protiv Bugarske (16h) i Turska - Crna Gora (18h). Naredni meč Srbija igra u četvrtak od 16 časova protiv Rumunije.

Veliki propust organizatora turnira

Odustajanjem Albanije od turnira došlo je do promene rasporeda takmičenja te tako umesto četiri termina reprezentacije će igrati u terminima 14, 16 i 18 časova.

Iako je novi raspored bio objavljen na sajtu Odbojkaškog saveza Srbije još u ponedeljak ranije psolepodne, niko od organizatora nije se potrudio da obavesti lokalne medije, a samim time i subotičku javnost, da je došlo do promene pa su tako sva glasila koja su ispratila konferenciju za novinare koja je održana u ponedeljak uredno najavila raspored onako kako je najavljivan minimalno mesec dana ranije - dakle, da Srbija igra u 18 časova.

Informacija o promeni rasporeda takmičenja je bila objavljena na sajtu OSS u ponedeljak oko 14 časova, bilo je dosta vremena da se obaveste lokalni mediji - to nije urađeno, međutim ostaje nejasno zašto posle ove pretumbacije Srbija nije ostala u terminu od 18 časova kao što je već duže vreme najavljivano pa bi tako naša reprezentacija sigurno imala više od 100 gledalaca koliko je bilo juče u onom drugom terminu, dok je u vreme početka bilo tek 20.

Srbija uspešna na startu Balkanskog prvenstva u odbojci

Kao medij u najboljoj meri pozivali smo danima raznim kanalima subotičku publiku da u jučerašnjem meču podrže Srbiju u terminu koji je prvobitno najavljen i iako nismo ni najmanje krivi za ovu zbrku izvinjavamo se svima koji su se pročitavši naš poziv put Hale uputili oko 18 časova i došli praktično na završnicu meča protiv Moldavije.

Izvor: Subotica.com
Odbojka (Ž): Srbija - Moldavija Odbojka (Ž): Srbija - Moldavija Odbojka (Ž): Srbija - Moldavija Odbojka (Ž): Srbija - Moldavija Odbojka (Ž): Srbija - Moldavija Odbojka (Ž): Srbija - Moldavija
Postavljeno pre 8 godina i 7 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 3506

Povezane vesti

Povezane teme

hala sportova

odbojka

ženska odbojka

odbojkaška reprezentacija srbije

ženska odbojkaška reprezentacija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.