Komentara: 25
Pregleda: 7570

SPS: Grubo narušen koalicioni sporazum

30.03.2015. u 16:40h
Izvor: GrO Socijalistička partija Srbije (SPS)
Saopštenje službe za informisanje Gradskog odbora Socijalističke partije Srbije prenosimo u celosti.
SPS: Grubo narušen koalicioni sporazum

Gradski odbor SPS-a u Subotici najoštrije osuđuje stav Predsednika Skupštine Grada Subotice gospodina Ilije Maravića koji nije postupio po Poslovniku na vanrednoj skupštini koja je održana u subotu, 27.3.2015. godine. Naime, Predsednik skupštine gospodin Ilija Maravić nije prihvatio da se na osnovu člana 46. i 47. Poslovnika o radu Skupštine Grada Subotice Odbornička grupa SPS-PUPS dopuni sa još tri člana kao i da se promeni predsednik Odborničke grupe i zamenik predsednika Odborničke grupe. Zahtev je zvanično podnela Tamara Zagorac Mešter koja je predložena za novu predsednicu Odborničke grupe oko Socijalističke partije Srbije.

Na toj skupštini, na osnovu Odluke Gradskog odbora SPS u Subotici, zvanični predstavnik Odborničke grupe SPS-PUPS bila je odbornica Tamara Zagorac Mešter, a zamenik Branko Pokornić. Odbornička grupa SPS-PUPS je zahtevala i da se vrati prvobitni naziv odborničke grupe SPS-PUPS-JS jer se negde „JS“ u međuvremenu „izgubio“ iz naziva.

Predsednik Skupštine Grada ovim je činom prekršio Pravilnik o radu skupštine i dao legitimitet odborniku Dušanu Stipanoviću koji je obmanjivao odbornike i građane Subotice sa skupštinske govornice, predstavljajući se kao predsednik Odborničke grupe SPS-PUPS, a on to nije, Odlukom koju je doneo Gradski odbor SPS u Subotici.

Politiku SPS-a, kao i kontakte sa koalicionim partnerima na nivou grada Subotice kreira isključivo Gradski odbor SPS-a u Subotici, uz korektnu saradnju i maksimalno uvažavanje koalicionih partnera u Subotici. Imajući sve to u vidu, Gradski odbor SPS u Subotici je, u najmanju ruku, iznenađen odlukom i stavom koalicionih partnera da podrže kandidate za direktore JKP „Subotička toplana“ i „Suboticagas“, čime su grubo narušili Koalicioni sporazum potpisan na nivou grada.

Gradski odbor SPS u Subotici poziva predsednike SVM-a i SNS-a da preuzmu odgovornost za budući rad dva JKP - „Subotička toplana“ i „Suboticagas“, a to podrazumeva i punu političku odgovornost, jer kandidati koje je skupština podržala nisu kandidati koje podržava Socijalistička partija Srbije u Subotici. Građani Subotice treba da znaju ko je odgovoran za rad ovih gradskih komunalnih preduzeća.

// kraj saopštenja

Izvor: GrO Socijalistička partija Srbije (SPS)
Postavljeno pre 9 godina i 3 nedelje
Komentara: 25
Pregleda: 7570

Povezana vest

Povezane teme

socijalistička partija srbije

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.