Komentara: 2
Pregleda: 4432

Sprečeno krijumčarenje poštanskih markica i starih novčića

21.10.2013. u 14:35h
Izvor: Uprava Carina
Zajedničkom akcijom carinika i pripadnika pogranične policije, na graničnom prelazu Horgoš 20.10.2013.godine sprečen je pokušaj krijumčarenja 14816 poštanskih markica i 97 starih novčića u Republiku Srbiju.
Sprečeno krijumčarenje poštanskih markica i starih novčića

Prekršaj je otkriven tokom kontrole kombi vozila marke „Mercedes Sprinter“, bugarskih registarskih oznaka kojim je putovalo troje bugarskih državljana na relaciji Holandija – Bugarska, te se pretpostavlja da je njihova namera i bila da poštanske markice i novčiće prenesu u Bugarsku.

Oni su zaustavljeni u tzv „zelenoj traci“ koja je predviđena za putnike koji nemaju šta da prijave, pa su u skladu sa tim carinicima na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinsku kontrolu odrično odgovorili.

Međutim, tokom detaljne kontrole vozila u prtljažnom delu vozila otkriveno je 7 kartonskih kutija. Dvedeset i sedam albuma sa poštanskim markicama bilo je sakriveno u dve kutije, dok se u preostalih 5  nalazilo 97 novčića.

Sprečeno krijumčarenje poštanskih markica i starih novčića

Protiv vozača je pokrenut prekršajni postupak, markice i novčići su privremeno zadržani i biće poslati na veštačenje nakon čega će biti utvrđena njihova vrednost.

Podsećamo da je pre samo mesec dana na ovom graničnom prelazu sprečen pokušaj da  iz Republike Srbije bude izneto 2000 poštanskih markica.

Izvor: Uprava Carina
Postavljeno pre 10 godina i 6 meseci
Komentara: 2
Pregleda: 4432
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.