Komentara: 4
Pregleda: 3231

Sprečeno krijumčarenje gotovo 6 kilograma marihuane na Horgošu

17.06.2014. u 13:13h
Izvor: Subotica.com
Zajedničkom akcijom policije i carine na graničnom prelazu Horgoš, 13 juna 2014.godine sprečen je pokušaj krijumčarenja gotovo 6 kilograma marihuane i skoro 300 grama bele praškaste materije. Droga je otkrivena tokom detaljne kontrole autobusa "Lasta " kojim je putovalo dvedeset i dvoje putnika na relaciji Beograd-Geteburg, stoji u saopštenju Uprave carina
Sprečeno krijumčarenje gotovo 6 kilograma marihuane na Horgošu

Na pitanje carinika da li imaju nešto da prijave za kontrolu svi su odgovorili da imaju samo lični prtljag. Međutim ipak je odlučeno da se izvrši detaljan pregled autobusa koji je podrazumevao da svi putnici izađu napolje i iznesu stvari. Nakon što su svi izašli iz autobusa i izneli svoje stvari, započeta je detaljna kontrola autobusa i tada su na spratu iznad sedišta broj 29 i 30 pronađena dve kese, a  između sedišta 31 i 32 jedna putna torba koja nikome nije pripadala.

Sumnju carinika je pobudilo to što su se i u kesama i u torbi nalazili specifično upakovani paketi tipični za situacije kada se u njima nalazi droga. Da su bili u pravu, utvrđeno je onog trenutka kada su u ambalaži plazma keksa otkrili dva paketa, u ambalaži čipsa još jedan i još 4 u putnoj torbi u kome se ukupno nalazilo 5567 grama marihuane i 226 grama bele praškaste materije.

Droga i vozači, inače državljani Republike Crne Gore, predati su MUP u dalju nadležnost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 10 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3231
Povezane teme

granični prelaz horgoš

droga u subotici

marihuana

krijumčarenje robe

uprava carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.