Komentara: 9
Pregleda: 4399

Sprečeno krijumčarenje arheoloških predmeta

19.01.2015. u 13:05h
Izvor: Subotica.com
Na graničnom prelazu Horgoš carinici i policajci su juče otkrili arheološke predmete čiji će značaj i vrednost biti poznati nakon veštačenja. Iskopine su pronađene u kombiju marke "Mercedes Benz", austrijskih registarskih oznaka, kojim je iz Požarevca u Beč putovalo sedam srpskih državljana, saopšteno je iz Uprave Carina
Sprečeno krijumčarenje arheoloških predmeta

Na pitanje da li imaju nešto da prijave za carinjenje, carinici su dobili jednoglasan odgovor da se u vozilu ne nalazi ništa sem ličnog prtljaga i namirnica.

Uprkos tome, izvršen je detaljan pregled tokom kog je, na gornjoj levoj polici pronađeno oko 100 arheoloških predmeta, upakovanih u najlonsku kesu.

Otkriveno je 77 metalnih novčića, umotanih u novinsku hartiju, 20 kamenih predmeta sa reljefnim detaljima, kao i 5 metalnih predmeta, od kojih neki podsećaju na vrh koplja, ukrase za vrata i kopče.

Sprečeno krijumčarenje arheoloških predmeta

Nakon otkrivanja prekršaja vozač je izjavio da je predmete dobio od poznanika u Beču da ih preveze do Požarevca, ali kako ih niko nije preuzeo, odlučio je da ih vrati u Austriju.

Budući da je reč o specifičnim predmetima, vrednost će utvrditi nalaz veštaka, a postoji mogućnost da protiv prekršioca, poslastičara iz Požarevca, bude  podneta i krivična prijava.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 9 godina i 3 meseca
Komentara: 9
Pregleda: 4399
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.