Komentara: 0
Pregleda: 6426

Sprečeno krijumčarenje antidepresiva

15.10.2012. u 19:29h
Izvor: Uprava Carina
Carinici na graničnom prelazu Horgoš su u saradnji sa policijom osujetili pokušaj krijumčarenja gotovo 15.000 tableta Ksalola, saopštila je Uprava carina.
Sprečeno krijumčarenje antidepresiva

Krijumčarenje je sprečeno tokom redovne carinske kontrole kada je na izlazu iz Republike Srbije pregledan autobus danskih registarskih oznaka koji saobraća na redovnoj liniji Kladovo-Espergerde.

Detaljnom kontrolom autobusa i putnika ispod šestog reda sedišta, u putnom rancu, pronađeno je 600 komada tableta "Ksalol 0.5mg" u rinfuzi, ali i 936 tabli sa po 15 komada istih tableta u originalnom fabričkom pakovanju.

Kao vlasnik ranca se prijavio 26-godišnji državljanin Crne Gore, u čijem je prtljagu pronađeno još tableta istog naziva. Reč je o leku iz grupe benzodiazepina koji se nalazi na listi opojnih droga i psihotropnih supstanci, a koristi se za lečenje anksioznosti i depresije.

Izvor: Uprava Carina
Postavljeno pre 11 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 6426
Povezane teme

granični prelaz horgoš

švercovanje

krijumčarenje robe

šverc tableta

uprava carina

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.