Komentara: 4
Pregleda: 3424

Sprečen pokušaj krijumčarenja antikviteta

20.07.2015. u 11:52h
Izvor: Subotica.com
U zajedničkoj akciji carinika i granične policije izvedenoj u petak u popodnevnim časovima na graničnom prelazu Horgoš, sprečen je pokušaj krijumčarenja iz Republike Srbije preko 200 raznih predmeta za koje se osnovano sumnja da imaju arheološku vrednost, saopšteno je iz Uprave carina.
Sprečen pokušaj krijumčarenja antikviteta

Među otkrivenim predmetima najviše je bilo metalnih kopči i to 133, zatim 27 noževa, 24 ukosnice, 25 metalnih novčića, 4 češlja,5 rezbarenih drvenih predmeta, po 2 kamene klesane ploče i posude.

Ovi arheološki predmeti su otkriveni tokom kontrole autobusa koji saobraća na redovnoj liniji Valjevo - Linc kojim je putovalo 24 putnika.

Zapravo, radi se o jednoj od tri pošiljke koje je vozač prijavio carinicima. Za dve je rekao da je znao šta se u njima nalazi, dok za sadržaj treće u kojoj su se nalazili areheološki predmeti nije. NJu je, kako je rekao preuzeo na stanici u Rumi, a trebao je da je preveze u Linc i tamo preda jednom čoveku.

Sve pošiljke su bile spakovane u kese i nalazile su se u prostoru predviđenom za spavanje, koji se nalazi ispod suvozačevog sedišta.

Protiv vozača će biti pokrenut i krivični postupak, a kako se radi o arheološkim predmetima predati su na veštačenje nakon čega će se utvrditi i vrednost.

Izvor: Subotica.com
Postavljeno pre 8 godina i 8 meseci
Komentara: 4
Pregleda: 3424
Povezane teme

granični prelaz horgoš

krijumčarenje robe

uprava carina

zaplena robe

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.