Komentara: 0
Pregleda: 3389

Sportski pregled (26. jun)

26.06.2012. u 22:51h
Izvor: RTV Yueco
Sportski pregled (26. jun)

Uspešan vikend plivačkog kluba Spartak

U organizaciji plivačkog kluba Polet iz Sombora, 23. juna u Kljajićevu je održan tradicionalni međunarodni plivački miting "Letnje Čarolije 2012.". Miting je bio ekipnog karaktera i učestvovale su mlađe selekcije plivača iz Srbije i Rumunije. Ukupni ekipni pobednik bila je ekipa Spartaka sa osvojena 282 poena, drugo mesto je zauzela Vojvodina iz Novog Sada sa 177 poena a treće mesto je zauzeo domaćin Polet iz Sombora sa 128 poena. Plivači Spartaka su osvojili ukupno 36 medalja (11 zlatnih, 14 srebrnih i 11 bronzanih). Za najuspešnijeg takmičara proglašen je plivač Spartaka David Hunjadi. U organizaciji plivačkog saveza Vojvodine krajem juna u Zrenjaninu održaće se plivački kamp u koji je pozvano 14 najboljih plivača mlađih kategorija sa teritorije Vojvodine. U kamp su pozvana i dva plivača Spartaka Adriel Hajagoš i Iva Kujundžić.

Dve igračice ŽOK "Spartak" na spisku juniorske odbojkaške reprezentacije Srbije

Ženska juniorska reprezentacija Srbije okupila se u beogradskom hotelu Srbija gde će početi pripreme za predstojeće EP koje će se odigrati od 18. – 26. avgusta u Ankari, u Turskoj. Ratko Pavličević, prvi trener ženske juniorske reprezentacije Srbije, na pripreme je pozvao 16 igračica. Na spisku selektora nalaze se i dve igračice iz Spartaka, bloker Jelena Trnić i primač Jelena Oluić. Juniorke Srbije će do petka trenirati u Beogradu, a zatim će otputovati na Roglu, u Sloveniju, gde će obaviti bazični deo priprema.

Voivođansko prvenstvo za pionire i pionirke u atletici

Na stadionu "Karađorđe" u Novom Sadu održana su vojvođanska prvenstva za mlađe i starije pionirke i pionire za 2012 godinu.

Najveći uspeh je dostigla Luna Jović Vodana koja je osvojila titulu prvakinje Vojvodine na 300m u ekstra napetoj trci u kojoj je pokazala odličnu taktičku obučenost, izuzetnu brzinu i hrabrost da napadne u odlučujućim momentima i zahvaljujući svemu tome pobedila je sa preko pola sekunde prednosti dostigavši značajno poboljšanje ličnog rekorda na 41.90.Ova trka je održana samo oko pola sata posle finala trke na 100m u kome je Luna zauzela 3. mesto u vremenu novog ličnog rekorda 12.92s. Posle trke na 300m Luna je pomogla i sprinterskoj štafeti 4x100 Spartaka iz Subotice koja je u izuzetnoj borbenoj trci osvojila odlično 3. mesto u sastavu Savanov, Jović, Knežević, Ilić.

Savanov Bojana iz Tavankuta je prvog dana u trci na 60 m za mlađe pionirke u vremenu 8.46 u svojoj drugoj trci u životu je osvojila bronzanu medalju pokazavši zavidan potencijal, borbenost i hrabrostNa ovaj način je Tavankut postao najuspešnije selo u celoj Vojvodini jer je i Luna Jović Vodana dugo godina živela u Tavankutu.Bojanu očekuje prvenstvo Srbije za mlađe pionirke sledeće sedmice u Senti gde će se takmičiti u trci na 60m.

U trci na 300m za mladje pionirke dve najmlađe atletičarke naše male ali hrabre ekspedicije Valentina Revid i Leona Rogić su pokazale neverovatnu hrabrost i borbenost i u trci na 300m istrčale neverovatne rezultate za svoje godište 49.3/ Valentina i 50.03/ Leona). Njihov trener Zvezdan Kalmar očekuje da će sledeće sedmice u Senti ove devojčice pokazati sve bogatstvo svoga talenta i istrčati 60m u vremenu oko ili ispod 9 sekundi.

U trci na 800m za starije pionire Nemanja Čurčić je u žestokoj trci oborio lični na 2min 22 sec i zauzeo 5 mesto u jakoj konkurenciji najboljih srednje prugaša pionira Vojvodine. Nemanja već dugo čeka da predje u stariju kategoriju kada će napokon imati priliku da snage odmeri u disciplinama dušim od 1 kiloimetar i poželimo mu da se tu dobro pokaže.

Vukas Jovana (2001) je u trci na 600m osvojila 9 mesto u konkurenciji atletičarki tri godine starijih od nje. Očekujemo da će u nadolazećim sezonama Jovana pokazati puno potencijal i u svojim disciplinama pokazati svu širinu svog trkačkog talenta.

Sreten Damjanović ponovo na Olimpijskim igrama

Tradicionalni memorijalni turnir za kadete u rvanju grčko rimskim stilom, posvećen velikom svetskom rvačkom asu Refiku Memiševiću Braletu, spada u jedan od najjačih rvačkih turnira. Turnir se održava nekoliko nedelja pred Evropsko prvenstvo za kadete, gde reprezentacije koje dođu, a bilo ih je 14, proveravaju spremnost svojih reprezentativaca i odlučuju se za one najbolje.

Refik Memišević kao 17 godišnjak došao je u Suboticu, u rvački klub Spartak, kod trenera Sretena Damjanovića.Osvojio je mnogo svetskih i evropskih medalja od kojih se sigurno izdvajaju srebrna medalja sa olimpijskih igara u Los Anđelesu 1984 godine, i zlatna sa svetskog prvenstva 1981 godine.

Rvačka reprezentacija Srbije na predstojećim OI u Londonu imaće samo jednog predstavnika.Aleksandar Maksimović predstvaljaće našu zemlju u kategoriji do 66 kilograma, zajedno sa trenerom Sretenom Damjanovićem sa kojim je do sada završio jedan deo priprema.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 11 godina i 9 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 3389
Povezane teme

ženska odbojka

rvački klub spartak

žok spartak

plivački klub Spartak

sportski pregled

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.