Komentara: 0
Pregleda: 3833
Foto

Sportska redakcija RTV YuEco dodelila nagrade najboljim trenerima Srbije

27.01.2015. u 15:34h
Izvor: Subotica.com
U hotelu Glorija danas su po 17. put u nizu dodeljene nagrade za najbolje trenere Srbije. Među nagrađenim trenerima našli su se poznata lica subotičkog i srpskog sporta kao što su Stipan Vert, Sreten Damjanović, Dejan Savić, Saša Đorđević i mladi košarkaški stručnjak Predrag Borilović. Na svečanom prijemu u hotelu prisustvovali su, između ostalih, Tamaš Kajdoči i Davor Štefanek.
Sportska redakcija RTV YuEco dodelila nagrade najboljim trenerima Srbije

Sportska redakcija RTV YuEco dodelila je i ove godine nagrade za najbolje trenere koji su u protekloj godini sa svojim takmičarima ostvarili zapažene rezultate. Ove godine osvajači su Stipan Vert, trener Kluba dizača tegova "Spartak" i reprezentacije Srbije, zatim Sreten Damjanović, trener Rvačkog kluba "Spartak" i selektor reprezentacije Srbije, Saša Đorđević, proslavljeni košarkaški reprezentativac i selektor Srbije, a dodeljeno je i specijalno priznanje za Dejana Savića, takođe slavnog svetskog vaterpolistu, danas jednako uspešnog trenera reprezentacije i Vaterpolo kluba "Crvena zvezda".

Niko se nije nadao da naša košarkaška reprezentacija može da se popne na pobedničko postolje na Svetskom prvenstvu u Španiji. Dosta problema u toku pripremnog perioda imao je selektor Aleksandar Đorđević koji je uspeo da stvori pobednički duh i koji je od početka verovao u svoje igrače. Zbog svega što je učinio u 2014. godini, a posebno zbog medalje u Španiji, selektor Đorđević je dobio jednu od nagrada za najboljeg trenera Srbije.

Sportska redakcija RTV YuEco dodelila nagrade najboljim trenerima Srbije

Najbolji trener grada Subotice u 2014. godini je Sreten Damjanović trener rvačkog kluba Spartak i selektor rvačke reprezentacije Srbije. Njegov takmičar Davor Štefanek uspeo je na proteklom Svetskom prvenstvu da posle 33 godine osvoji medalju za Srbiju. Ovo nije njihova prva zajednička medalja ali svakako je jedna koja se očekivala.

Trener sa najbolje postignutim rezultatima je veliki sportski trener, osoba na koju takmičari uvek mogu da računaju. U 2014 godini gde god da su se pojavili vratili su se sa medaljom oko vrata. Dobitnik ove nagrade je trener kluba dizača tegova "Spartak" Stipan Vert, koji je ovo priznanje dobio po treći put u razmaku od 15 godina trenerskog rada.

Sportska redakcija RTV YuEco dodelila nagrade najboljim trenerima Srbije

- "Zahvalio bi se na priznanju, koje želim da podelim sa svojim takmičarima, i sadašnjim i bivšim. Pune dve decenije smo u samom vrhu dizanja tegova u Srbiji. Tajna kontinuiteta i dugog trajanja je u uvođenju mlađih takmičara koji uz postojeće šampione vremenom stasavaju u prave profesionalce i učestvuju na važnim takmičenjima širom sveta" - konstatovao je Vert.

Vaterpolisti Srbije u 2014.  godini osvojili su tri zlatne medalje Svetsku ligu, odbranili titulu prvaka Evrope i osvojili FINA kup. Selektor Dejan Savić zaslužio je posebno priznanje za sve što je ostvario kao selektor naših delfina.

Sportska redakcija RTV YuEco dodelila nagrade najboljim trenerima Srbije

- "Prošla godina bila je i više nego uspešna za srpski vaterpolo, u oviru koje smo bukvalno na tri reprezentativna takmičenja osvojili tri zlata, na to još da dodamo još jedno zlato koje su osvojili juniori Srbije. Ovim izuzetnim uspesima sami sebi smo zadali težak domaći zadatak koji ćemo gledati da ispunimo. Ono što nam je najvažnije u 2015. su kvalifikacije za Olimpijske igre u Riju i Svetsko prvenstvo u Kazanju. Zahvaljujem se sportskoj redakciji RTV Yueco na ovoj nagradi, ovo je veliko priznanje i veliki podstrek u mojoj budućoj trenerskoj karijeri." - izjavio je Savić

Selektor i trener vaterpolo reprezentacije Srbije se zahvalio i gradu Subotici u kojem je reprezentacija obavila najvažniji deo priprema pred Evropsko prvenstvo u Budimpešti, tokom kojih su imali odlične uslove i kao vrlo važno istakao je topao doček domaćina.

Nagradu za najboljeg trenera dobio je i mladi i perspektivni košarkaški stručnjak Predrag Borilović koji od ove sezone sa svojom ekipom Spartakom ponovo bije bitke u Prvoj ligi Srbije.

Sportska redakcija RTV YuEco dodelila nagrade najboljim trenerima Srbije

- "Iznenađen sam priznanjem, prevenstveno što u našem gradu ima mnogo mladih i perspektivnih stručnjaka koji vrhunski rade posao. Zaista mi je velika čast i zadovoljstvo što sam dobio ovu nagradu, koja će mi biti podstrek za dalji rad. Zahvalio bi se svojim igračima jer smatram da kao što treneri prave igrače, tako i igrači prave trenere. Ova nagrada je velika satisfakcija za moj rad i neću stati na ovome." - izjavio je vidno zadovoljni Borilović i dodao da se nada da će u nekoj doglednoj budućnosti od iste kuće dobiti nagradu za možda najboljeg trenera Srbije.

U uvodnom video prilogu Borilovićevi saradnici i prijatelji istakli su njegovu strast, upornost i posvećenost košarci, kao osnovni pokretač i motiv u njegovom profesionalnom pozivu.

- "Generalno u svakoj sferi života čovek mora biti posvećen, a košarka je specifična, stalno slede neke analize - analiza treninga,  analiza utakmice, analiza protivnika, šta je moglo bolje, tako da bez te posvećenosti ne bi bilo ni ovakvih rezultata." - istakao je Borilović

Borilović se zahvalio i Slobodanu Lukiću, kao osobi kojoj mnogo duguje na svim uspesima koje je dosada ostvario, napominjući da je od njega naučio mnogo stvari, a jedno od njih je biti uporan i posvećen.

- "Ljudski je biti sklon opuštanju, ali radimo maksimalno jako i trudimo se da budemo što bolji." - zaključio je mladi košarkaški stručnjak.

Sportska redakcija RTV YuEco dodelila nagrade najboljim trenerima Srbije

Izvor: Subotica.com
Uručenje priznanja sportske redakcije RTV YuEco najboljim trenerima Uručenje priznanja sportske redakcije RTV YuEco najboljim trenerima Uručenje priznanja sportske redakcije RTV YuEco najboljim trenerima Uručenje priznanja sportske redakcije RTV YuEco najboljim trenerima Uručenje priznanja sportske redakcije RTV YuEco najboljim trenerima Uručenje priznanja sportske redakcije RTV YuEco najboljim trenerima Uručenje priznanja sportske redakcije RTV YuEco najboljim trenerima Uručenje priznanja sportske redakcije RTV YuEco najboljim trenerima
Pogledaj ostale fotografije
Postavljeno pre 9 godina i 2 meseca
Komentara: 0
Pregleda: 3833
Povezane teme

yueco televizija

davor štefanek

yueco radio

najbolji treneri

sreten damnjanović

tamaš kajdoči

predrag borilović

stipan vert

dejan savić

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.