Komentara: 0
Pregleda: 2765

Sporazum o saradnji Ekonomskih fakulteta iz Subotice i Omska

15.09.2011. u 17:01h
Izvor: RTV Yueco
Sporazum o saradnji Ekonomskih fakulteta iz Subotice i Omska

Ekonomski fakultet Subotica proširuje međunarodnu saradnju. Tako je danas potpisan sporazum o dugoročnoj saradnji sa Ekonomskim fakultetom iz Omska u Sibiru u Rusiji. Sporazum predviđa zajedničku saradnju dve obrazovne ustanove, profesora i njihovih studenata u nekoliko oblasti.

Sporazum o saradnji dve visokoškolske ustanove potpisali su dekani prof. dr Nenad Vunjak i Ljudmila Ivanova. Kako je rečeno, ovim sporazumom je predviđen zajednički naučno-istraživački rad, nastupi na stručnim konferencijama, razmenu studenata i profesora. Tako će jedan broj studenata od marta slušati jedan semestar u Omsku, a očekuje se da jedan broj studenata iz Rusije semestar sluša u Subotici, dok će u istom terminu profesori iz Rusije održati nekoliko predavanja studentima master i doktorskih studija na subotičkom Ekonomskom fakultetu.

Ekonomski fakultet u Omsku pripada Dostojevski univerzitetu, koji predstavlja jedan od najmlađih univerziteta u Rusiji. Osnovan je 1974, na njemu radi 900 profesora, a na 13 departmana okuplja 13.000 studenata. Ekonomski fakultet u Omsku je poznat i kao organizator letnjeg kampa, kao i olimpijade studenata, na kojem će od sada učestvovati i studenti sa subotičkog fakulteta.

U Subotici je trenutno 5 profesora iz Rusije, u uzvratnoj poseti Ekonomskom fakultetu. Ovo nije prvi put da su gosti iz Rusije u našem gradu jer su neki od njih učestvovali i na skupu "Strategijski menadžment i sistemi podrške odlučivanju u strategijskom menadžmentu" koji je krajem maja održan na Paliću u organizaciji Ekonomskog fakulteta.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 12 godina i 6 meseci
Komentara: 0
Pregleda: 2765
Povezane teme

ekonomski fakultet subotica

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.