Komentara: 16
Pregleda: 7635

Sporazum o priznavanju saobraćajnog prekršaja

26.07.2014. u 16:32h
Izvor: RTV Yueco
Na osnovu Sporazuma o priznanju saobraćajnog prekršaja vozačima je omogućeno da dobiju zakonom propisanu minimalnu novčanu kaznu, kao i da ne budu kažnjeni oduzimanjem vozačke dozvole.Svi vozači koji naprave saobraćajni prekršaj moći će da se nagode sa saobraćajnom policijom da dobiju najblažu kaznu, ukoliko priznaju da su krivi. Sporazumi se neće sklapati sa vozačima koji su u pretkodnom periodu bili pravosnažno osuđeni za prekraj iz oblasti bezbednosti saobraćaja.
Sporazum o priznavanju saobraćajnog prekršaja

Policija neće pregovarati o kaznenim poenima, a Sporazum o priznavanju saobraćajnoj prekšaja, iako se primenjuje od 20.avgusta važiće i za sve one vozače koji su napravili saobraćajni prekršaj od dana kada je novi zakon o prekršajima počeo da se primenjuje, odnosno 1. marta ove godine, a kojima nije izrečena pravosnažna presuda.

U Upravi saobraćajne policije objašnjavaju da će na terenu procenjivati težinu prekršaja, a sa bahatim vozačima se neće “pogađati”.Policija će voditi računa da sporazum ne sklapa sa vozačem koji je u prethodnu godinu dana pravosnažno osuđen za prekršaj iz oblasti bezbednosti saobraćaja.Cilj je da sklapanjem sporazuma svi prekršaji budu rešeni na „kvalitetniji, bolji, brži, efikasniji i zakonitiji način”.

Svrha sporazumnog priznanja prekršaja, između ostalog, je ta da rastereti prekršajne sudove koji su „zatrpani prijavama”, jer saobraćajna policija godišnje napiše između 170.000 i 190.000 zahteva za pokretanje prekršajnog postupka. Mogućnost ovakvog sporazumevanja sa policijom imaće i strani državljani, po ubrzanoj proceduri.

Prošle godine od januara do juna bilo 72.196 prekršaja prekoračenja brzine, a ove ustom periodu 57.439, dok zbog vožnje alkoholisanom stanju prošle godine je zabeleženo 25.048 prekršaja, a ove 21.813.

Izvor: RTV Yueco
Postavljeno pre 9 godina i 7 meseci
Komentara: 16
Pregleda: 7635

Povezana vest

Povezane teme

saobraćajni prekršaji

Komentara
0
Napiši komentar
Pošalji komentar
Dodaj grafički fajl
(do 20 MB)
    Imaš na raspolaganju 1000 karaktera
    Pravila komentarisanja
    Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove ovog Internet portala. Komentari su moderirani i odobravani u skladu sa opštim pravilima i uslovima.